Αθήνα 1840
Η μικρή κωμόπολη των 8,000 κατοίκων, με την μεγάλη ιστορία των 2,000 χρόνων έμελλε να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναγέννηση του Ελληνικού έθνους: γίνεται το κέντρο της χώρας καθώς ο φιλλέληνας νεαρός Βασιλιάς της Όθωνας την επέλεξε σαν τη νέα Πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Μεταξύ των 3,500 εμπόρων και τεχνιτών που έφερε μαζί του για να συνδράμουν στην αναγέννηση του Ελληνικού κράτους βρισκόταν και ο πολυμήχανος Βούχερ. Με εντολή του Όθωνα έγινε ο πρώτος αποσταγματοποιός στην σύγχρονη Αθήνα, αναγεννώντας την ιδέα των αρωματισμένων οίνων ή βερμούτ – τεχνική γνωστή από τους αρχαίους Ελληνικούς χρόνους – τα οποία στο μεταξύ είχαν γίνει το αγαπημένο ποτό στις Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Δημιουργείται το Βερμούτ της Αθήνας, βασισμένο σε ποιοτικό κρασί αρωματισμένο με βότανα και φρούτα της Ελληνικής φύσης.
Οι Αθηναίοι το απολάμβαναν σκέτο κατευθείαν από το δροσερό κελάρι τους.
Αθήνα 1960
Η Αθήνα μπαίνει στα μονοπάτια μιας κοσμοπολίτικης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.
Η πλατεία Ομονοίας, με σήμα κατατεθέν το μεγάλο εντυπωσιακό σιντριβάνι και τις φωτεινές επιγραφές των νυχτερινών μαγαζιών, η Φωκίωνος Νέγρη με τα μοντέρνα διαμερίσματα και την Quinta να μαζεύει το enfant gâté της Αθηναϊκής ζωής. Στο Zonar’s της Πλατείας Συντάγματος οι παράγοντες της επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής της Αθήνας απολαμβάνουν το απεριτίφ τους.
Οι Έλληνες celebrities – Ωνάσης, Αλίκη, Παπαμιχαήλ, Ζωή Λάσκαρη, Κούρκουλος, Βουτσάς, Χορν, Μάνος Χατζιδάκις – συναναστρέφονται με διεθνή ονόματα –Μάρλον Μπράντο, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Άντονι Κουίν, Ζαν Πολ Μπελμοντό, Αλαίν Ντελόν Στηβ Μακ Κουίν, Ομάρ Σαρίφ – που έρχονται να ζήσουν τους ξέφρενους ρυθμούς της εξωτικής Αθήνας, αξιοποιώντας τη ως ορμητήριο για τα Ελληνικά νησιά.
Η μουσική της Αθήνας είναι ένα αμάλγαμα από λαϊκό Καζαντζίδη, λάτιν Χιώτη με Λίντα, pop SOKRATES, το νέο κύμα του Μάνου της Νανάς και του Μίκη αλλά και Μαρία Κάλλας που ξεκλέβει χρόνο από τις διεθνείς της παραστάσεις για να βρεθεί στην αγκαλιά του Αρίστου στα αρχοντικά δωμάτια της Μεγάλης Βρετάνιας.
Το ποτό της εποχής βέβαια το Βερμούτ σε ψηλό ποτήρι, με πάγο και σόδα.
Πολλοί ποτοποιοί με κορυφαίους τον Ανδρέα Μεταξά κάνουν την δική τους εκδοχή του βερμούτ -κάποια με γλυκό κρασί, κάποια με πιο έντονο αρωματικό χαρακτήρα και κάποια με λιγότερο.
Αθήνα 2016
Μέσα στην κρίση η Αθήνα ξαναγίνεται αγαπημένος προορισμός τόσο του διεθνούς Jet-set όσο και της “παγκοσμιοποιημένης” hip κουλτούρας.
Το ιστορικό κέντρο ξαναζεί στιγμές δόξας του παρελθόντος, τόσο την ημέρα με τα νέα εμπορικά καταστήματα, τα μπουτίκ ξενοδοχεία όσο και την νύχτα με τα πρωτοποριακά μπάρ, τα speakeasy υπόγεια, τις μοντέρνες ταβέρνες και τα roof tops με θέα στην Ακρόπολη.
Η δημιουργικότητα των νέων bartenders, η ανάγκη για αυθεντικά ποτά με έντονο παρελθόν και η αναγέννηση των κοκτέιλς της ποτοαπαγόρευσης κάνουν ξανά επίκαιρο το παραδοσιακό βερμούτ της Αθήνας, το Athens Vermouth.
Otto’s Secret
Λίγα μόλις βήματα μακριά από την πρώτη οικία του Όθωνα, στην καρδιά του ζωντανού κέντρου της πόλης, σε ένα κομψό νεοκλασικό κτίριο, δύο κορυφαίοι Έλληνες bartenders ο Νίκος Μπάκουλης και ο Βασίλης Κυρίτσης, βοηθούμενοι από έμπειρους αποσταγματοποιούς και με την έμπνευση του Ιωάννη Bούχερ η οποία πέρασε από χέρι σε χέρι στους σημερινούς του απογόνους, δημιουργούν το νέο Αθηναϊκό Βερμούτ: το Otto’s Athens Vermouth.
Υψηλής ποιότητας κρασί, αρωματίζεται με μυρωδάτα ροδοπέταλα, Αρτεμισία, εσπεριδοειδή, φύλλα ελιάς αλλά και βότανα που ευδοκιμούν στην Ελληνική φύση, όπως ρίγανη και Αγγελική, χαρίζοντας ένα υπέροχο, ευχάριστο και μεστό σε γεύση Βερμούτ που μοσχοβολά Ελλάδα.