Το σεξ μειώνει τον κίνδυνο άνοιας!

88
ανέκδοτο, γυναίκα, φώναζε, 3 ώρες,

Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι. Κάντε σεξ μετά τα 50 για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας.

Μετά από μελέτη σε χιλιάδες εθελοντές επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι κάνουν συστηματικά σεξ έχουν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης και αναγνώρισης μοτίβων.

Η μελέτη, που αποτελεί ένδειξη για την υγεία του εγκεφάλου, πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 6.800 εθελοντές, ηλικίας από 50 έως 89 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής τους και συμμετείχαν σε τεστ νοητικών δεξιοτήτων. Σε ένα από αυτά οι εθελοντές έπρεπε να ακούσουν 10 λέξεις και να τις θυμηθούν σε δύο χρόνους: αμέσως μετά και πέντε λεπτά αργότερα. Σε ένα άλλο έπρεπε να συμπληρώσουν τους αριθμούς που έλειπαν από διάφορες σειρές.

Διαβάστε επίσης:  Η Ελλάδα αρνήθηκε τη δημιουργία Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων από το CERN

Οι άνδρες που δήλωσαν πως είναι σεξουαλικώς ενεργοί είχαν κατά 23% καλύτερες επιδόσεις στο τεστ των λέξεων και κατά 3% στα παζλ των αριθμών και οι σεξουαλικώς ενεργές γυναίκες κατά 14% και κατά 2% αντίστοιχα.

Όπως έγραψαν μάλιστα οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Age and Aging» οι συσχετίσεις αυτές παρέμειναν ισχυρές ακόμα και όταν ελήφθησαν υπ’ όψη άλλοι πιθανοί συμβάλλοντες παράγοντες, όπως η ηλικία, η οικονομική κατάσταση και η φυσική δραστηριότητα.

Πως η ερωτική ζωή επηρεάζει τις νοητικές λειτουργίες; Το κλειδί είναι η αυξημένη παραγωγή ντοπαμίνης και οξυτοκίνης, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Πρόκειται για τις ορμόνες που παράγονται κατά τη διάρκεια του σεξ, σχετίζονται με αισθήματα επιβράβευσης και ευνοούν την μάθηση και τη μνήμη.