To “σκληρό” πρόσωπο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

117
ΓΕΕΘΑ: Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η ενέργεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου να απομακρύνει από την Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ συναδέλφους δημοσιογράφους, αφήνοντάς τους άνεργους, τη στιγμή μάλιστα που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας για τα οποία ο Υπουργός είναι ενήμερος, καθώς του έχει σταλεί και σχετική επιστολή από τους συναδέλφους.

Μαθαίνουμε ότι παρά τα διαβήματα της ΕΣΗΕΑ, ο Υπουργός αδιαφόρησε, δηλώνοντας εδώ και εκεί ότι θα γίνει “εκκαθάριση” σε όσους εργάστηκαν στη συγκεκριμένη Διεύθυνση πριν από την έλευσή του, δηλαδή επί θητείας Καμμένου και έπειτα, λες και ζούμε σε παλαιότερες, “σκοτεινές” εποχές όπου οι δημοσιογράφοι χρειάζονταν πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων.

Φαίνεται ότι ο Υπουργός ξεχνά ότι η δημοσιογραφία είναι ανεξάρτητη.

Φυσικά, όλο το προηγούμενο διάστημα που οι συνάδελφοι εκτελούσαν με συνέπεια τα καθήκοντά τους και απασχολούνταν στη Διεύθυνση ακόμα και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους, παραβλέποντας οι ίδιοι τα θέματα της υγείας τους για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ακόμα και μέχρι τα ξημερώματα προκειμένου να προβάλουν το έργο του Υπουργού, τόσο ο ίδιος όσο και οι προϊστάμενοί τους δε φάνηκε να έχουν κάποιο πρόβλημα συ εργασίας.

Αντιθέτως, λέγεται ότι εκμεταλλευόντουσαν στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την προθυμία των συναδέλφων.

Κι ενώ μέχρι πρότινος, στο πλαίσιο κοινωνικών εκδηλώσεων, ο ίδιος ο Υπουργός διαβεβαίωνε τους συναδέλφους ότι η συνεργασία είναι άψογη και θα συνεχιστεί, τελικά και άνευ λόγου και αιτίας, μέσω των στενών συνεργατών του, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, τους πληροφόρησε ότι έχει “πολιτικές δεσμεύσεις”, δηλαδή… ρουσφέτια να εξυπηρετήσει που είναι σημαντικότερα από τα θέματα υγείας.

Διαβάστε επίσης:  Η ΔΕΞΙΩΣΗ που σκόρπισε τον κορονοϊό! ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου (και καθηγητή Ιατρικής) Αθ. Δημόπουλο..

Το πλέον τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η απομάκρυνση από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης ανακοινώθηκε στους συναδέλφους μόλις μια ημέρα πριν τη λήξη των συμβάσεών τους, κι ενώ μέχρι τότε ουδείς τους είχε αναφέρει κάτι τέτοιο, γεγονός αν μη τι άλλο απαράδεκτο και “ανέντιμο”, καθώς οι άνθρωποι μένουν ξεκρέμαστοι, χωρίς να τους δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να βρουν δουλειά και το πιο σημαντικό χωρίς ασφαλιστική κάλυψη που τους είναι απαραίτητη λόγω των προβλημάτων υγείας και των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν.

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Υπουργού το οποίο και ο ίδιος κατά καιρούς επιδιώκει να προβάλει;

Η ΕΣΗΕΑ είναι ήδη ενήμερη, καθώς της έχει κοινοποιηθεί η επιστολή των συναδέλφων δημοσιογράφων προς τον Υπουργό και ελπίζουμε να πράξει τα δέοντα.

Έχει το σθένος ο κ. Υπουργός να αντιληφθεί το ατόπημά του και να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του πριν συνεχίσει να εκτίθεται περισσότερο;