Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (Βίντεο)

Τον τελευταίο χαιρετισμό απηύθυνε η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον μεγάλο πολιτικό, ο οποίος ετάφη στο μικρό νεκροταφείο Αργουλιδέ, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, στο ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, στη Χαλέπα Χανίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αδερφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, όλα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη τον αποχαιρέτησαν, ενώ συγκινητικό ήταν το αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη στον πατέρα της.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Όλη η οικογένεια είμαστε εδώ. Μα πάνω από όλα οι φίλοι σου. Όλοι που μια ζωή ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου. Πολλοί μίλησαν καλά για σένα αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για πολιτική. Είμαστε εδώ να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και πικρό αντίο. Σε ευχαριστούμε για την καλοσύνη σου, σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπάμε την Κρήτη, να τιμάμε τις φιλίες μας, το λόγο μας, το χρέος και την ευθύνη μας.

 

Σε ευχαριστούμε για την πηγαία αισιοδοξία σου. Όταν σου είπα πρόσφατα ότι η χώρα δεν πάει καλά, μου είπες ότι έχεις πίστη πως όλα θα πάνε καλά. Μου είπες να έχω πίστη στους Έλληνες, ότι τους ξέρεις. Μας έμαθες να λυγίζουμε, αλλά να μην σπάμε. Μας μπόλιασες με δύναμη, αλλά που να βρω τη δύναμη να σε αποχαιρετήσω. Ίσως είμαι η πιο ακατάλληλη να μιλώ.

Προσπαθώ να σταθώ όρθια. Δεν χώρεσες ποτέ σε όλα εκείνα που είπαν πως δεν ακούγονται καλά, σε όλες τις μικρότητες και τους μικρούς στα λίγα, στα κρυφά. Δεν χώρεσες γιατί ήσουν ψηλός βλέπεις και το βλέμμα σου δεν ήξερε παρά να απλώνεται.

Περήφανε πατέρα μου σήκω πάνω, σε χρειαζόμαστε λίγο ακόμα».

Εν συνεχεία η σορός μεταφέρθηκε στο μικρό νεκροταφείο Αργουλιδέ όπου οι φίλοι και οι συγγενείς αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με συγκινητικά ριζίτικα και μαντινάδες.

Μάλιστα πριν το φέρετρο τοποθετηθεί στον τάφο ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη ακούμπησε επάνω την κατσούνα του παππού του. Εκείνη ήταν η στιγμή που έκανε πολλούς να δακρύσουν.

Το τέλος δόθηκε με τα αγήματα που προβλέπει το πρωτόκολλο, ενώ όλοι μαζί τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Παρόντες ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και οι δυο πρώην πρόεδροι της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Παρόντες ήταν επίσης, αρκετοί βουλευτές, πρώην βουλευτές και πρώην υπουργοί όπως οι Κωστής Χατζηδάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Βλάχος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Στέλιος Νικηφοράκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Απόστολος Κράτσας, Ρόδη Κράτσας, Γιάννης Ανδριανος, Τάκης Σκανδαλάκης ,Θανάσης Μπούρας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Κώστας Κιλτίδης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Τσιάρας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...
Σπύρος Λούης, έκοψε νήμα, πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Μαρτίου ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1896 Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο Μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Σταμάτη Κόκοτα

Η οικογένεια, φίλοι και παλαιοί συνεργάτες, αλλά και πλήθος θαυμαστών του Σταμάτη Κόκοτα τον...

Φώφη Γεννηματά: Βαθιά συγκίνηση στο τελευταίο αντίο

Τη Φώφη Γεννηματά αποχαιρέτησε η Ελλάδα το μεσημέρι της Τετάρτης. Η γυναίκα σύμβολο στον χώρο...

Γαλλία: Το τελευταίο αντίο στον Ζαν-Πολ Μπελμοντό

Την επομένη ενός εθνικού φόρου τιμής στον θρύλο του γαλλικού κινηματογράφου Ζαν-Πολ Μπελμοντό, η...

Το τελευταίο αντίο στον Άκη Τσοχατζόπουλο

Στο Α’ νεκροταφείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σε κλίμα συγκίνησης...