Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
23 C
Athens

Το τελευταίο “αντίο” στον Δημήτρη Σιούφα

Πλήθος κόσμου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, τον Δημήτρη Σιούφα, που άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου σε ηλικία 75 ετών.

Στον Ιερό ναό Διονυσίου Αεροπαγίτη βρέθηκαν πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες, για να αποχαιρετήσουν τον Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος θα ταφεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει, βουλευτής, Υπουργός, αλλά και Πρόεδρος της Βουλής και υπήρξε από τα σημαίνοντα στελέχη της ΝΔ.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που εκφώνησε και τον επικήδειο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Πέτρος Μολυβιάτης, στελέχη άλλων κομμάτων, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το ΚΙΝ.ΑΛ και η Τασία Χριστοδουλοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η οικογένεια του Δημήτρη Σιούφα έκανε παράκληση αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές σε ευαγή ιδρύματα και σκοπούς. Παράλληλα, επιθυμία της οικογένειας ήταν να μην τελεστεί η κηδεία του πρώην προέδρου της Βουλής δημοσία δαπάνη.

Παυλόπουλος: Πραγματικός άνθρωπος, ευπατρίδης πολιτικός και πραγματικός φίλος

Με αίσθημα οδύνης αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Σιούφα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «πραγματικό Άνθρωπο, ως Ευπατρίδη Πολιτικό και ως ειλικρινή Φίλο».

«Με ταπεινή καταγωγή, γόνος μίας φτωχής και έντιμης Οικογένειας που έκλεινε μέσα της, ως «πολύτιμο λίθο», την Ελλάδα, έζησε τα πρώτα του χρόνια στον Ελληνόπυργο της Καρδίτσας. Σπούδασε, εργάσθηκε, πολιτεύθηκε, ανήλθε στα ύψιστα αξιώματα, αλλά ούτε έχασε την Ανθρωπιά του ούτε ξέχασε.

Τήρησε στο ακέραιο τις αρχές του, και πριν απ’ όλα υπερασπίσθηκε, με κάθε μέσο, την Ελλάδα, ενώ, παράλληλα, έμεινε πάντα Άνθρωπος. Δηλαδή πιστός θιασώτης του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, ιδίως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος και επεσήμανε:

“Οπαδός αυτής της ενότητας, ήταν εκείνος που άσκησε τα καθήκοντά του με γνώμονα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον και με τη βάση της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Βίωσα αυτήν τη φιλία, τη βίωσα ως την τελευταία στιγμή. Τη βίωσα μέσα από τη συμπαράστασή του σε εμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής της πολιτικής έως τώρα”

“Σήμερα που η πολιτική ζωή δοκιμάζεται από την ευτέλεια, το ψέμα και την υποκρισία, η απουσία του Δημήτρη Σιούφα γίνεται πιο μεγάλη, γίνεται πιο οδυνηρή”, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικήδειό του.

Πηγή: ANT1

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Σταμάτη Κόκοτα

Η οικογένεια, φίλοι και παλαιοί συνεργάτες, αλλά και πλήθος θαυμαστών του Σταμάτη Κόκοτα τον...

Φώφη Γεννηματά: Βαθιά συγκίνηση στο τελευταίο αντίο

Τη Φώφη Γεννηματά αποχαιρέτησε η Ελλάδα το μεσημέρι της Τετάρτης. Η γυναίκα σύμβολο στον χώρο...

Γαλλία: Το τελευταίο αντίο στον Ζαν-Πολ Μπελμοντό

Την επομένη ενός εθνικού φόρου τιμής στον θρύλο του γαλλικού κινηματογράφου Ζαν-Πολ Μπελμοντό, η...

Το τελευταίο αντίο στον Άκη Τσοχατζόπουλο

Στο Α’ νεκροταφείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σε κλίμα συγκίνησης...