Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το θαύμα του Αγίου Εφραίμ στον Κωνσταντίνο – Τα σημάδια που του άφησε στο σώμα του


“Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Δ. και κατάγομαι απο το Καπούτι της Μόρφου αλλά τα τελευταία χρόνια είμαι μόνιμος κάτοικος της περιοχής Λατσιών.

Τον περασμένο Αύγουστο του 2020 άρχισε ο δικός μου γολγοθάς μιας και εμφανίστηκε ένα κουβάρι στο δεξί μου όρχι όπου μετά απο εξειδικευμένες εξετάσεις, έδειξε ότι είναι μεταστατικός καρκίνος με αποτέλεσμα να τον αφερέσουμε.

Τρείς μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο, έκανε μετάσταση στο δεξί μου χέρι. Μετά απο μαγνητική τομογραφία (MRI) φάνηκε ότι υπάρχουν δυο κουβάρια αλλα στην τελική μετά απο χειρουργείο όπου και έπρεπε να αφερεθούν, βρέθηκαν τρία.

19 Δεκεμβρίου του 2020, ξεκίνησε ο κύκλος των χημειοθεραπειών μου όπου ξαφνικά βρέθηκε κουβάρι στον αριστερό μου ώμο αυτή τη φορά αλλά και στο γόνατο.

Οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι είναι μικρότερο απο 2cm, γι’αυτό και δεν θα το πειράξουμε. Παράλληλα να πω ότι το χέρι μου δεν το ένιωθα. Σαν να ήταν μουδιασμένο συνεχώς και δύσκολα μπορούσα να κάνω κάποια κίνηση. Λίγο καιρό μετά το κουβάρι έφτασε το 1.9 cm και η ογκολόγος τότε μου είπε ‘’Κωνσταντίνε πρέπει τώρα να πάμε να το αφαιρέσουμε’’. Εκεί που πήγα να κάνω και πάλι εξειδικευμένες εξετάσεις φάνηκε απο το πουθενά πρήξιμο στο έντερο και κάποιες σκιές οι οποίες ανησύχησαν την ογκολόγο και με προέτρεψε να πάω για γαστροσκόπηση.

Το αποτέλεσμα να βρεθεί κουβάρι 0.3 cm όπου και αυτό ήταν μεταστατικός καρκίνος. Με ενημερώνει η ογκολόγος ότι τα αποτελέσματα δεν είναι καλά και πρεπει επειγόντως να αφαιρεθεί.

Εδώ θέλω να σημειώσω ότι είχα διαβάσει πως θα υπάρχουν για προσκύνημα τα ιερά λείψανα και οι ιερές παντόφλες του Αγίου Εφραίμ εκ νέας Μάκρης στην Παναγία του Τράχωνα στην Λευκωσία. Αν και ήμουνα εξαντλημένος και το σώμα μου ένιωθα να με εγκαταλείπει, πήγα στο προσκύνημα και παρόλη την ταλαιπωρία μιας και υπήρχε κοσμοσυρροή, κατάφερα να προσκυνήσω. Ξεχάστηκα όμως στο να πάρω λαδάκι του Αγίου, γι’αυτό και λίγες μέρες μετά είδα πάλι μέσω facebook πως τα λείψανα μεταφέρθηκαν στην Ανθούπολη στην εκκλησία Μεταμορφωσεως του Σωτήρος.

Πήγα και πάλι εκεί και αυτή τη φορά πήρα και λαδάκι του Αγίου με το οποίο και σταυρονόμουνα καθημερινά. Όταν πήγα για ύπνο το βράδυ, ένιωσα ένα βάρος απο πάνω μου και κάποιο να μου λέει, ‘’Ήρθα να σε κάνω καλά και εγώ θα είμαι ο γιατρός σου’’. Χωρίς να βλέπω κάποιο πρόσωπο η κάτι, συνεχίζει να μου λέει ‘’Αυτούς τους σταυρούς που θα αφήσω στο σώμα σου, θα μείνουνε για πάντα’’. Ξυπνάω μετά απότομα και βλέπω τις πιτζάμες μου σκισμένες και τρεις ολοκόκκινους σταυρούς στα σημεία όπου είχα καρκίνο. Πήρα αμέσως την ογκολόγο μου και μου είπε πως έχει ζήσει και έχει δει πολλά θαύματα γι’αυτό να πάω να κάνουμε και πάλι εξετάσεις. Πήγα στον Άγιο Θέρισο όσοι γνωρίζουν για τις εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν.

Σήμερα λοιπόν έχουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων τα οποία και συγκρίθηκαν με τα προηγούμενα. Το αποτέλεσμα, ΟΛΑ να είναι πεντακάθαρα, να μην υπάρχει τίποτα και ακόμη και η ίδια η γιατρός να βάζει τα κλάμματα απο συγκίνηση μπροστά μου. Τι είναι αυτό τώρα; Δεν είναι θαύμα; Δεν πρέπει να τον ευχαριστώ και να τον ευγνωμονώ για όσο ζώ;; Έταξα ότι πρέπει ο κόσμος να το μάθει το συντομότερο και αμέσως επικοινώνησα με τον κύριο Μάριο Χαπέρη και τον παρακάλεσα να το μοιραστεί με όλους εσάς τους πιστούς. Δοξάζω το όνομα σου Άγιε Εφραίμ μου.

Κωνσταντίνος

Ο Άγιος μας, ο Άγιος Εφραίμ, θέλει τα θαύματα του να ακούγονται. Δεν είναι τυχαίο που στο μοναστήρι του υπάρχουν δεκάδες τόμοι από βιβλία καταγράφοντας τα θαύματα του. Ο λόγος;;;Απλός… Ο κόσμος να ακούει, να μαθαίνει, και να έρθει κοντά του ετσι ωστε την ώρα που θα χρειαστεί ένα χέρι βοηθείας μιας ανώτερης δύναμης να μπορεί να τον επικαλεστεί.

Να θυμίσουμε ότι αυτή την Παρασκευή 9 Απριλίου με Κυριακή 11 Απριλίου όλοι οι φίλοι του Αγίου μπορούν να τον επισκεφτούν στο προγγραματισμενο ιερό προσκύνημα στην Σωτήρα Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στον ιερό ναό της Αναστασεως του Σωτήρος.


Βοήθεια μας ο Άγιος Εφραίμ ο Άγιος Πατέρας μας..”

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Το μέγα όπλο για την σωτηρία όλων μας είναι η επιείκεια!

– Το μέγα όπλο για την σωτηρία όλων μας, είναι η επιείκεια. Το έλεος, το οποίο μας έρχεται από τον Θεό, πρέπει και εμείς...

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος η γιορτή

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι μια από τις σημαντικότερες της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης. Αποτελεί άλλωστε και μια μέρα που γιορτάζουν σχεδόν όλες οι...

Η Θεία Κοινωνία, εμβόλιο ζωής

Θεία Κοινωνία: «Το αίμα του Χριστού καθαριεί την συνείδησιν ημών εις το λατρεύειν Θεώ ζώντι» (Εβρ. 9:14). Στο απόσπασμα από την προς Εβραίους επιστολή που...

Ευαγγέλιο Κυριακής 21 Απριλίου 24

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής Εωθινόν Β’ – Κατά Μάρκο ΙΣΤ'(16) 1-8 Καὶ διαγενομένου τοῦ σαββάτου Μαρία ἡ Μαγδαληνὴ καὶ Μαρία ἡ τοῦ ᾿Ιακώβου καὶ Σαλώμη ἠγόρασαν ἀρώματα...

Όσιος Φιλόθεος Σιναΐτης: Να φρουρείς το νου σου

Όταν βρεις άνεση από τον πόλεμο κάποια ώρα ή στιγμή, δόξασε Εκείνον που σε έσωσε και έχε τη μνήμη του θανάτου. Να φρουρείς το νου...

Αξία έχει το να αγαπούμε αυτούς που μας εχθρεύονται κι αυτούς που μας μισούν!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ – Πρέπει να πιστεύης ότι σε αγαπά ο Θεός, ακόμη κι αν όλοι οι άνθρωποι σε αποστραφούν κι αν όλοι σε...

Ευαγγέλιο της Κυριακής 14 Απριλίου 2024

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής Εωθινόν Α’ – Κατά Ματθαίο ΚΗ'(28) 16-20 Οἱ δὲ ἕνδεκα μαθηταὶ ἐπορεύθησαν εἰς τὴν Γαλιλαίαν, εἰς τὸ ὄρος οὗ ἐτάξατο αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς.καὶ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γιατί δεν είναι σήμερα του Αγίου Γεωργίου – Πότε είναι φέτος η γιορτή

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι μια από τις σημαντικότερες της χριστιανικής ορθόδοξης πίστης....

Μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών! Η εμφάνιση ενός Αόρατου Ασκητή

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – Για τους αόρατους ασκητές του Άθωνα και ποιος δεν έχει...

Αποκάλυψη του γέροντα Εφραίμ: Ο Κάρολος επικοινώνησε μαζί μου μετά τον καρκίνο

Την αποκάλυψη ότι ο βασιλιάς Κάρολος επικοινώνησε μαζί του μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο, έκανε...

Απίστευτο βίντεο: Ολόκληρο το θαύμα της εγκυμοσύνης σε μόλις 4 λεπτά

Η κύηση στο σώμα μιας γυναίκας συνήθως διαρκεί 40 εβδομάδες ή περίπου εννέα μήνες...