Το θεατράκι στο Λουτράκι άνοιξε. Ο δήμος άφαντος!

330

Χτες πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα στο ιστορικό καραγκιοζοθέατρο του Λουτρακίου.

Η σεζόν ξεκίνησε πανηγυρικά στο σημαιοστολισμένο μαντράκι με την κωμωδία “Ο Καραγκιόζης στο λούνα παρκ”. Την παράσταση παρουσίασε ο Τάσος Γεωργίου.

Απόψε το βράδυ ο Χάρης Μπιλλίνης θα ψυχαγωγήσει το κοινό του με την κωμωδία “Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής”.

Φτιαξίματα και συμμαζέματα μέχρι και την τελευταία στιγμή αφού οι δύο καραγκιοζοπαίχτες περίμεναν την βοήθεια της δημοτικής επιχείρησης Λουτρακίου, η οποία ήταν εξαφανισμένη. “Πέρασαν μόνο το πρωί της πρεμιέρας για να μαζέψουν κάποια σκουπίδια και να μας αφήσουν 50 καρέκλες. Εδώ και δύο εβδομάδες τους περιμένουμε να αλλάξουν τα τελάρα της πρόσοψης του θεάτρου, που μόνοι τους προθυμοποιήθηκαν, αλλά ακόμα τους περιμένουμε”, λέει με παράπονο και θυμό ο Τάσος. “Μικροί μεγάλοι περίμεναν ανυπόμονα την έναρξη εδώ και 10 μέρες. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο. Ούτε να στερήσουμε απ’ τον κόσμο το αγαπημένο του θέαμα και ούτε από εμάς το μεροκάματο. Δεν είχαμε κλείσει αυτό τον καιρό άλλη δουλειά, μιας και περιμέναμε το άνοιγμα του θεάτρου που αναβαλλόταν λόγω της δημοτικής επιχείρησης που τελικά δεν βοήθησε”. τονίζει ο Χάρης. Φυσικά το ενοίκιο του χώρου παραμένει στάσιμα πολύ υψηλό, χωρίς κάποια διευκόλυνση για τους καλλιτέχνες ώστε να διαμορφώσουν με δικά τους έξοδα τον χώρο.

Διαβάστε επίσης:  Έξω λόρδα..μέσα λόρδα

Το θέατρο χρειάζεται τη βοήθεια της δημοτικής επιχείρησης όχι μόνο για την βιτρίνα του αλλά και για την σωστή ασφάλεια του κοινού. Αρκετοί πάγκοι είναι σπασμένοι, μέρος των τοίχων της πλατείας “φαγωμένο” και σπασμένο. Και φυσικά αναγκαία η διαμόρφωση του δωματίου που μένουν οι καραγκιοζοπαίχτες, το οποίο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το θεατράκι θα λειτουργεί μέχρι 8 Σεπτεμβρίου. Κάθε βράδυ νέο έργο. Ώρα έναρξης 21:00. Είσοδος 4 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, οδός Αλκυονίδων 3 (Πίσω από τα ΚΤΕΛ)