Το “Βήμα” δίνει συνέχεια την υπόθεση Παπαγγελόπουλου – Τσατάνη

142
Ο Παπαγγελόπουλος προαναγγέλλει προσφυγή στην Δικαιοσύνη

Συνέχεια στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου – Τσατάνη δίνει το «Βήμα της Κυριακής», αποκαλύπτοντας διάλογο που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με την εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, η Γεωργία Τσατάνη φέρεται να απέκρουσε προσπάθεια του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να παρίσταται σε συνάντηση ανακριτικών αρχών από την Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015 για την υπόθεση Βγενόπουλου.

«Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Παπαγγελόπουλος συγκρούστηκε με την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία του ζήτησε σε έντονο να αποχωρήσει από την αίθουσα», αναφέρει το δημοσίευμα. Επιπλέον, σημειώνεται πως το περιστατικό αποδεικνύει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος γνώριζε τουλάχιστον από το καλοκαίρι του ’15 την εισαγγελέα Εφετών και δεν την συνάντησε πρώτη φορά το Νοέμβριο του ίδιου έτους, κατά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, όπως ισχυρίζεται στην επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η συνάντηση, όπου υπήρξε ο επίμαχος διάλογος, έγινε στις 10 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της διαδικασίας της Eurojust, δηλαδή της διαδικασίας συντονισμού των Αρχών που επιβάλουν το νόμο σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

Εκεί συμμετείχαν εκ μέρους των κυπριακών Αρχών μία εισαγγελέας και δύο ανακριτικοί υπάλληλοι, ενώ εκ μέρους των ελληνικών Αρχών συμμετείχε ως αρχαιότερη εισαγγελέας Εφετών η Γεωργία Τσατάνη, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Ελευθεριάνος.

Διαβάστε επίσης:  Ένοπλες Δυνάμεις: 15.000 προσλήψεις – Τι θα γίνει με τις Στρατιωτικές Σχολές

Η συνάντηση είχε ξεκινήσει για λίγα λεπτά, όταν ξαφνικά άνοιξε η πόρτα της αίθουσας και εισήλθε απρόσκλητος ο τότε υφυπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος. Ακολούθησε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο εξής διάλογος:

Τσατάνη: Καλημέρα σας, κ. Γενικέ. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία είναι απόρρητη και δεν μπορείτε να είστε παρών.

Παπαγγελόπουλος: Δεν είμαι Γενικός Γραμματέας. Είμαι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Τσατάνη: Για εμένα είναι το ίδιο, κ. υφυπουργέ. Βρισκόμαστε σε μια απόρρητη συνεδρίαση μεταξύ ανακριτικών και δικαστικών Αρχών. Παρακαλώ να αποχωρήσετε.

Παπαγγελόπουλος: Μα δεν θα συμμετάσχω στη συζήτηση. Απλώς θα παρίσταμαι για να ενημερωθώ για την υπόθεση. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και η πολιτεία έχει δικαίωμα να είναι ενήμερη.

Τσατάνη: Ούτε αυτό επιτρέπεται. Παρακαλώ να αποχωρήσετε. Μας φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση.

Κατά το δημοσίευμα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, αποχώρησε από τη συνεδρίαση φανερά ενοχλημένος και λίγο καιρό αργότερα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα δημοσιεύματα κατά της κυρίας Τσατάνη και οι πρώτες επιθέσεις σε βάρος της.