Το ωράριο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων για το Πάσχα

40
ωράριο, μουσείων, Πάσχα,

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί το ωράριο των εορτών του Πάσχα. «Με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, με την οποία ανακοινώθηκε το θερινό ωράριο λειτουργίας της περιόδου 2016, Αρχαιολογικών χώρων, Μουσείων και Μνημείων του κράτους, προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρανοήσεως και για να γίνει περισσότερο κατανοητό, τόσο από τους επισκέπτες, όσο και από τους εργαζόμενους, το ωράριο των εορτών του Πάσχα διαμορφώνεται ως κάτωθι»:

• Μεγάλη Παρασκευή: 12:00 – 17:00 ανοιχτά και επισκέψιμα όλα και τα μονής και τα διπλής βάρδιας.

• Μεγάλο Σαββάτο: 08:00 – 15:00 ανοιχτά και επισκέψιμα όλα και τα μονής και τα διπλής βάρδιας.

Διαβάστε επίσης:  “Σοφοί ανόητοι” – Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης 2018

• Κυριακή του Πάσχα: Κλειστά

• Δευτέρα του Πάσχα: Ανοιχτά όλα, ακόμη και όσα είναι κλειστά κάθε Δευτέρα τα μονής βάρδιας 08:00 – 15:00 και διπλής βάρδιας 08:00 – 20:00.

Την Τρίτη 3 Μαΐου που μεταφέρεται ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, είναι Αργία. «Σαν ΠΕΥΦΑ διευκρινίζουμε ότι, για όλο το εργατικό κίνημα, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς και για λόγους συμβολικούς προκειμένου να τιμηθούν διαχρονικά οι αγώνες των εργαζομένων, είναι απεργία και καλούμε την ημέρα αυτή τους συναδέλφους μας να μην εργαστούν και να συμμετέχουν μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.