Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Το Ζώδιο του μήνα: Ζυγός (22/9 έως 22/10)

O Ζυγός είναι το έβδομο ζώδιο, και είναι σε αυτό το σημείο του ζωδιακού κύκλου που αρχίζουμε να βλέπουμε μια στροφή. Ενώ τα πρώτα έξι ζώδια είναι επικεντρωμένα στο άτομο, εδώ έχουμε την τελευταία έμφαση στην επαφή του ατόμου με τους άλλους και με τον κόσμο.

Οι Ζυγοί είναι πρώτα απ ‘όλα επικεντρωμένοι στους άλλους και στο πώς θα συνδεθούν οι ίδιοι με αυτούς τους «άλλους», ως δείγμα ενότητας του κόσμου. Μπορούμε να ονομάσουμε αυτό το ζώδιο συντροφικό με κεφαλαίο «Σίγμα», επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι μόνοι! Για ένα Ζυγό, όλα είναι καλύτερα αν το κάνει με κάποιον άλλον ή για κάποιον άλλον. Οι άλλοι άνθρωποι είναι το κίνητρό τους για να κάνουν οποιαδήποτε προσπάθεια.

Σταυρός: Παρορμητικός

Στοιχείο: Αέρας

Κυβερνήτης: Αφροδίτη

Συνοδοί Κυβερνήτες: Ερμής, Ουρανός

Πολικότητα: Αρσενική

Κυριαρχία: Ημερήσια

Πολικό Ζώδιο: Κριός

Καρμικοί Σύντροφοι: Ιχθείς, Ταύρος

Κύρια Πέτρα: Νεφρίτης, οπάλι

Αρώματα: Λεβάντα, τριαντάφυλλο

Χρώμα: μωβ, ανοιχτό πράσινο, γαλάζιο

Ημέρα της Εβδομάδας: Παρασκευή

Οι Ζυγοί είναι οι άνθρωποι που ζουν επιδιώκοντας, αλλά όχι αναγκαστικά καταφέρνοντας, τηνισορροπία . Δεδομένου ότι αποτελούν την επιτομή της έννοιας της ισορροπίας, την αρμονίας και της αίσθησης του ευ αγωνίζεσθαι, πολλές φορές αδικούν τον εαυτό τους για να μην αδικηθεί η ηρεμία ή για να μην δημιουργήσουν προστριβές. Ενώ είναι στα αλήθεια παίκτες της ομάδας στο χώρο εργασίας, το αγαπημένο πεδίο συνεργασίας τους είναι στο σπίτι: ο γάμος και γενικά η πολύ προσωπική τους σχέση. Οι Ζυγοί αισθάνονται πιο πλήρεις όταν συνδυάζονται με έναν κι μόνον σύντροφο, για πάντα. Αλλά μέχρι να αποφασίσουν ποιος είναι αυτός ο ένας, μπορεί να περάσουν από εκατοντάδες αγκαλιές.

Το σύμβολο του Ζυγού, η πλάστιγγα, είναι το μόνο στον ζωδιακό που δεν περιέχει κάποιο ζωικό στοιχείο, και αυτό μόνον τυχαίο δεν είναι. Κάτω από την επικοινωνιακή χάρη του Ζυγού υπάρχει μια σκληρότητα έξω από τα μέτρα της ζωής, και αυτό καλό είναι να το έχουν στο μυαλό τους όσοι σκοπεύουν να εξαπατήσουν αυτό το φαινομενικά ήρεμο ζώδιο ή να το κακοποιήσουν.

Οι Ζυγοί θέλουν να είναι σε θέση ισορροπίας. Σκεφτείτε τις πλάστιγγα της δικαιοσύνης και πώς λειτουργεί αυτή στην επίτευξη της σωστής ισορροπίας. Η ίδια η πλάστιγγα δεν παθαίνει τίποτα, φέρει επάνω της με απάθεια τα προς μέτρηση μεγέθη. Ομοίως, οι Ζυγοί είναι αντικειμενικοί, δίκαιοι και θέλουν να κάνουν ό, τι είναι καλύτερο για όλους. Είναι δυνατόν, όμως, αυτή η τάση για τη δικαιοσύνηνα υπάρχει και για ένα διαφορετικό λόγο: Οι Ζυγοί απεχθάνονται την σύγκρουση. Η ανάγκη τους να μελετήσουν κάθε δυνατή γωνία με την ελπίδα για επίτευξη της ειρήνης και της αρμονίας, τόσο πολύ μεγάλη, ώστε οι άλλοι τους αντιλαμβάνονται ως άστατους και αναποφάσιστους.

Με βάση την τάση τους για δικαιοσύνη οι Ζυγοί είναι εξαιρετικοί στο να οργανώνουν ομάδες ως στρατηγοί, όχι ως πρώτοι αρχηγοί, μιας και χρειάζονται πολύ μεγάλη διαβούλευση για να πάρουν μια απόφαση. Όταν όμως μέσα σε μια ομάδα πρέπει κάτι να γίνει, ειδικά αν είναι σκληρό, ο Ζυγός μοιράζει τέλεια τις ευθύνες, ξέρει να γλυκάνει τις αδικίες και δίνει πρώτος το παράδειγμα της θυσίας, μιας που δεν απαιτεί ποτέ για τον εαυτό τους ειδική μεταχείριση. Είναι άτομα επικοινωνιακά, χαρισματικά στον λόγο, την ομιλία, την συναισθηματική νοημοσύνη.

Ο Ζυγός κυβερνάται από την Αφροδίτη, όπως και ο Ταύρος, αλλά στην ημερήσια έκφρασή της, ως Αυγερινός. Πρέπει να θυμηθούμε ότι αν ο Αποσπερίτης, η νυχτερινή Αφροδίτη, είναι η κυρίαρχος των ερώτων μέχρι θυσίας, ο Αυγερινός επιδιώκει να εκφράσει τις ποιότητες της Πανδήμου Αφροδίτης, και εδώ εδράζεται η εντελώς πραγματική τάση των Ζυγών για απιστία . Στην πραγματικότητα οι Ζυγοί, μη θέλοντας να στεναχωρήσουν κανέναν, είναι δύσκολο να πουν όχι σε κάποιον που τους θέλει, ακριβώς όπως η Αφροδίτη χάριζε τον εαυτό της από μεγαλοθυμία! Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, η Αφροδίτη ήταν μια κανονική ξελογιάστρα που ήταν στα καλύτερά της, μέσα σε έναν κύκλο θαυμαστών. Λοιπόν, αυτή η τάση όντως υπάρχει στους Ζυγούς. Είναι φυσικά εκλεπτυσμένοι και αγαπούν τα όμορφα πράγματα. Πάνω απ ‘όλα, αγαπούν όμορφους ανθρώπους, γι’ αυτό αγαπούν να βρίσκονται σε κοκτέιλ πάρτι ή στο θέατρο, στην όπερα ή το μπαλέτο. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο έχουν πάντα το σωστό πράγμα να πουν και γνωρίζουν πώς να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται άνετα. Οι Ζυγοί είναι τόσο έμπειροι στην γοητευτική συνομιλία που πρέπει να είναι προσεκτικοί όσον αφορά την υπέρβαση των ορίων τους γιατί κάνουν τους άλλους να τους ερωτευθούν, ακόμα κι αν δεν είναι αυτή η πρόθεσή τους.

Στον αντίποδα αυτής της χαριτωμένης προσωπικότητας, και επειδή είναι ένα ζώδιο που εκφράζει έντονες πολικότητες, ο Ζυγός στην πραγματικότητα δεν εκτιμά κανένα άτομο, ούτε τον εαυτό του. Βρίσκει ψεγάδια στα πάντα, απλά αυτά τα ψεγάδια τα δικαιολογεί. Όσο κι αν αγαπάει μια δουλειά, έναν άνθρωπο, ακόμα και την οικογένειά του, κρατάει ένα ποσό ελευθερίας, όσο αφοσιωμένος και να δείχνει. Ο πυρήνας της ψυχής του παραμένει ψυχρός θα λέγαμε, απαθής, ακόμα κι αν δίνει το είναι του σε μια προσπάθεια ή έναν άνθρωπο, έχει ταυτόχρονα την δυνατότητα να βλέπει την κατάσταση «από πάνω», με ένα κομμάτι του εντελώς αμέτοχο. Εδώ εδράζεται η δυνατότητα που έχει αυτό το ζώδιο να κάνει κριτική στα πάντα, και στον εαυτό του.

Ο Ζυγός μοιάζει πολύ δυνατός ως ζώδιο, αλλά δεν είναι. Πληγώνεται φυσικά, όπως όλοι, και πονάει, άσχετα αν προς τα έξω βγάζει ένα μεγάλο χαμόγελο . Είναι εύθικτοι, έχουν έναν κώδικα συμπεριφοράς με ατέλειωτα ζυγίσματα, αλλά επειδή και οι ίδιοι δεν τα τηρούν πάντα, συγχωρούν εύκολα όποιον πατήσει αυτόν τον κώδικα, όχι όμως πριν εξηγηθούν μαζί του.

Δεν είναι ακριβώς αλήθεια ότι είναι ένα διπλωματικό ζώδιο. Ο Ζυγός θα ασκήσει την διπλωματία, με μεγάλη φθορά της ψυχής του, όσο έχει κάτι να προσδοκά από μια κατάσταση. Αν δει ότι χάνεται το έδαφος σε κάποια επιδίωξή του, ή αν θεωρήσει ότι ο άλλος απέναντί του έχει ξεπεράσει τα όρια, είναι ικανός για μεγάλους θυμούς, πέρα από κάθε μέτρο. Εκεί είναι που οι άλλοι ξαφνιάζονται, γιατί δεν περιμένουν τέτοια σφοδρότητα από τον συνήθως μειλίχιο Ζυγό.

Ένα τελευταίο χαρακτηριστικό που θα αναφέρουμε, ανάγεται λίγο στην σφαίρα του παράξενου. Το ζήτημα της δικαιοσύνης είναι αυτό που ενδιαφέρει πάρα πολύ τον Ζυγό. Θέλει να μην αδικεί, αλλά και σε καμία περίπτωση να μην αδικείται. Αν κάποιος κάνει συνειδητό κακό σε έναν Ζυγό και η αδικία δεν βρει τιμωρία λόγω συνθηκών, είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι αυτός που αδίκησε θα βρει παράξενη τιμωρία, χωρίς την συμμετοχή του Ζυγού! Μοιάζει σαν το σύμπαν να προστατεύει την πλάστιγγά του με ένα αόρατο ξόρκι.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ταραχή στα ζώδια : Σε δύσκολη θέση στα προσωπικά τους Ταύροι, Καρκίνοι και…

Την ημέρα της εθνικής μας εορτής, την 25η Μαρτίου 2024, σχηματίστηκε η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον άξονα Ζυγού-Κριού, με τη Σελήνη στον Ζυγό...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου;

Τι μας περιμένει; ΚΡΙΟΣ Η Σελήνη στο Ζυγό, σήμερα Κριέ μου, κι εσύ στρέφεις την προσοχή στους άλλους, παίρνοντας ως ‘αντίτιμο’ την προσοχή που έχεις ανάγκη....

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου;

Τι μας περιμένει; ΚΡΙΟΣ Κριέ μου, Σελήνη στην Παρθένο σε αντίθεση με Ποσειδώνα έχουμε σήμερα Κυριακή, άρα η ψυχολογία σου δεν μας τα λέει και πολύ...

Τα 5 πιο άπιστα ζώδια – Πώς και γιατί απατά το καθένα

Σας έχει αρέσει η πολυπλοκότητα της αστρολογίας και ο πιθανός αντίκτυπός της στις σχέσεις; Αν ναι, πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί ποια ζώδια είναι πιο επιρρεπή...

Οι ροζ στιγμές της Μπιάνκα με τον Kanye West σόκαραν και τον πατέρα της...

Η Μπιάνκα Σενσόρι και ο Kanye West είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζευγάρια της σόουμπιζ και οι εμφανίσεις τους, δημόσιες και μη, προκαλούν...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 23 Μαρτίου;

Τι μας περιμένει; Αναλυτικά οι προβλέψεις ΚΡΙΟΣ Αγαπητέ Κριέ, σήμερα Σάββατο, η πρόβλεψή σου αναδεικνύει μια ημέρα γεμάτη συναισθηματική και δημιουργική σκέψη και δράση. Η Σελήνη σε...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου;

Τι μας περιμένει; ΚΡΙΟΣ Παρασκευή, Κριέ μου, με σύνοδο Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Κρόνο στο ζώδιο των Ιχθύων, οπότε κι εσύ αντιμετωπίζεις πιο σοβαρά και...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ποια παροιμία χαρακτηρίζει το κάθε ζώδιο

Αν μας ζητούσαν να χαρακτηρίσουμε τον/την φίλο/η μας με μια παροιμία, ποια θα χρησιμοποιούσαμε; Η...

Ασταθές τριήμερο για Ταύρους, Ζυγούς και 1 ακόμη ζώδιο

Για ακόμη μία μέρα μας προειδοποιεί για τις εξελίξεις στις ζωές των 12 ζωδίων, ...

Ποιο ζώδιο φιλάει καλύτερα και ποιο δεν «το ‘χει» καθόλου

Όλα τα επηρεάζουν τα άστρα. Πάρ’ το απόφαση να πάμε παρακάτω. Ειδικά τον τρόπο...

Δείτε ποια αρρώστια “χτυπάει” ευκολότερα το κάθε ζώδιο…

Σύμφωνα με την αστρολογία, σε κάθε ζώδιο αντιστοιχούν συγκεκριμένες περιοχές και όργανα του σώματος. Ξεκινώντας...