Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Τόκιο: Live η τελετή έναρξης των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησαν με την ευχή όλων των συμμετεχόντων, να ολοκληρωθούν κανονικά, γιατί αυτό θα είναι το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης εν μέσω πανδημίας.

Δείτε εδώ ζωντανά την τελετή στο ERTFLIX

Κρατώντας την Ελληνική σημαία οι Ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη και Λευτέρης Πετρούνιας μπήκαν πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο  ανοίγοντας την παρέλαση  των χωρών που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες.

Ακολούθησε η Ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων που θα αγωνιστούν στη ΔΟΕ.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 (ώρα Ελλάδας). Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που αναβλήθηκαν για ένα έτος λόγω της πανδημίας, θα κηρυχθούν επίσημα κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής, περίπου στις 17:00 (ώρα Ελλάδας)-όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), από τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, πριν ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα (17:30) για να λάμψει μέχρι τις 8 Αυγούστου και το κλείσιμο των Αγώνων.

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο θα κηρύξει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο του παππού του, ο οποίος «άνοιξε» τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο Τόκιο, το 1964.

Η διοργάνωση του 1964, αγκαλιάσθηκε με ενθουσιασμό στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό, φέρνοντας μια νέα εποχή για την χώρα, μετά την καταστροφή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο 61χρονος αυτοκράτορας Ναρουχίτο «ήταν ανήσυχος» για την πιθανότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες να προκαλέσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως φοβούνται πολλοί Ιάπωνες.

Ο Ολυμπιακός Χάρτης, ορίζει ότι η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, κηρύσσεται από τον αρχηγό του κράτους της χώρας υποδοχής, κάτι που σημαίνει ότι η παρουσία του ήταν απαραίτητη.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, συναντήθηκε με τον αυτοκράτορα την Πέμπτη και τον διαβεβαίωσε ότι οι διοργανωτές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην λειτουργήσουν οι Αγώνες ως άρμα εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Ο Ναρουχίτο θα είναι στην τελετή χωρίς την αυτοκράτειρα Μασάκο ή άλλα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, αφού οι διοργανωτές απαγόρευαν την παρουσία θεατών.

Όταν ο παππούς του, ο αυτοκράτορας Χιροχίτο, κήρυξε την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1964, συνοδεόταν από την αυτοκράτειρα Ναγκάκο.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ολοκληρώθηκε με ειδική τελετή στο Citizen’s Plaza του Τόκιο, παρουσία της κυβερνήτη της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιουρίκο Κόϊκε και του Δημάρχου της πόλης Σινζούκου Κου, Κενίσι Γιοσιζούμι.

Τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ήταν ο Ιάπωνας ηθοποιός, Κανκούρο Νακαμούρα, ο οποίος «τοποθέτησε» την Ολυμπιακή Φλόγα σ΄ ένα δοχείο, ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση και αναμένεται το άναμα του βωμού στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων με το οποίο δίνεται και το… σύνθημα για την έναρξη τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανδρουλάκης: Ο διμέτωπος αγώνας του

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη για διμέτωπο δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται στην ρότα που πρώτη χάραξε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Απλά αντιμετωπίζει...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 19/4/24

Η μεγάλη μάχη της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού κόντρα στην Ναντ για τα ημιτελικά του UEFA Youth League, ο αγώνας του Παναθηναϊκού με το...

Μεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν – Ανεβαίνει η...

Ισχυρές απώλειες, που ξεπερνούν το 3% για το Τόκιο, καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, μετά τις πληροφορίες...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-3 της Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι μέσα στην Τουρκία. Η τουρκική...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Κυριακός Μητσοτάκης στο Τόκιο: Ταξίδι σταθμός Μητσοτάκη για επενδυτική επανεκκίνηση!

Η επίσκεψη στην Ιαπωνία, συνοδεία 20μελούς ομάδας Ελλήνων επιχειρηματιών, έχει στόχο την αναθέρμανση των...

Ιαπωνία: Επίθεση 20χρονου με μαχαίρι και οξύ σε βαγόνι τρένου – 15 τραυματίες

Ένας άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και περίπου 14 άλλοι έχουν τραυματιστεί μετά την...

Ελλάδα-Ουγγαρία 9-6: Ιστορική πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων για την Εθνική ομάδα Πόλο

Το ελληνικό πόλο στα ουράνια! Η Εθνική ομάδα προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών...

Στην τέταρτη θέση του άλματος επί κοντώ η Στεφανίδη

Στην τέταρτη θέση στο άλμα επί κοντώ κατετάγη η Κατερίνα Στεφανίδη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες...