Τον άδειασε: Θέση- έκπληξη του Τραμπ για τον Έβρο…

383


Μια κίνηση που θα συζητηθεί
Το χουνέρι του Τραμπ στον Ερντογάν που τελειώνει την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα

Ότι οι σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν είναι θερμές αυτό είναι γνωστό. Όπως και η… στοργική στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία.

Τούτες τις κρίσιμες ώρες λοιπόν ελάχιστοι πίστευαν ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα πάρει θέση κόντρα στον Σουλτάνο σχετικά με όσα συμβαίνουν στον Έβρο.

Και όμως αυτό που ουδείς περίμενε συνέβη. Ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στην Ελλάδα και καταδίκης των μεθόδων του Ερντογάν που έχουν οδηγήσει στον εκβιασμό του Έβρου με μια συμβολική κίνηση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βηματοδότη» την Παρασκευή οι Αμερικανοί «ανεβαίνουν» στον Εβρο, ως μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης προς τη χώρα μας για τα όσα προκλητικά συμβαίνουν στα σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:  «Η πανδημία θα βάλει φωτιά στον κόσμο και…» - Ανατριχιάζει η προφητεία για τις συνέπειες του κορωνοϊού

Πρόκειται για τον ειδικό απεσταλμένο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Βαλκάνια Ματ Πάλμερ, τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ και την αμερικανίδα πρεσβευτή στη Βουλγαρία Hero Mustafa.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ οι Αμερικανοί (τους οποίους θα συνοδεύει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής) θα επισκεφθούν και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να δουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για τις επενδύσεις, όχι μόνον για το λιμάνι αλλά και για τα παράμετρα έργα.

Αν ο Σουλτάνος θα λάβει το μήνυμα ή όχι θα φανεί τις προσεχείς μέρες…