Τον …γονάτισε ο Πούτιν και ζήτησε «συγγνώμη» ο Ερντογάν

424
Σε σύγκρουση οδηγούνται Ρωσία και Τουρκία λόγω Συρίας

“Επτά χρόνια φαγούρα”…Επτά ολόκληρους μήνες χρειάστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περάσουν προκειμένου να ζητήσει επισήμως «συγγνώμη» για την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 και το θάνατο του πιλότου.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Ερντογάν απολογήθηκε για το επεισόδιο που οδήγησε σε ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, ο Ερντογάν «εξέφρασε τη βαθιά του συμπόνια και τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του νεκρού Ρώσου πιλότου και ζήτησε συγγνώμη».

Στην επιστολή του, μάλιστα, χαρακτήρισε τη Ρωσία «φίλη και στρατηγικό εταίρο» της Άγκυρας, με την οποία οι τουρκικές αρχές δε θα ήθελαν να ψυχρανθούν οι σχέσεις, εκφράζοντας την επιθυμία να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης:  Συνεχίζεται ο προξενικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας

«Δεν είχαμε ποτέ την επιθυμία ή τη συνειδητή πρόθεση να καταρρίψουμε ένα αεροσκάφος που ανήκει στη Ρωσία», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος στην επιστολή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Με την ενέργεια αυτή ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει μια ύστατη προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων με τον Βλαντιμιρ Πούτιν, ενώ είναι άγνωστο αν αυτή η κίνηση καλής θέλησης θα αλλάξει τις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.