Τον ΚΥΡ βράβευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

35
Πρόεδρος Δημοκρατίας, ΚΥΡ,

Σε μια σύντομη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλόπουλος, βράβευσε τον γελοιογράφο Ιωάννη Κυριακόπουλο (ΚΥΡ) με το παράσημο του Χρυσού Σταύρου του Τάγματος του Φοίνικα.

Πρόκειται για παράσημο που απονέμεται σε Έλληνες πολίτες, που υπερέχουν στις τέχνες, τις επιστήμες, τη δημόσια διοίκηση, τη ναυτιλία, το εμπόριο και τη βιομηχανία, αλλά και σε αλλοδαπούς που με τις πράξεις τους συνέβαλαν στην εξύψωση του ονόματος της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Τον ΚΥΡ, ο οποίος μέτρα πάνω από 50 χρόνια δημιουργικής γελοιογραφικής παραγωγής, συνόδεψαν η σύζυγος του, Ευδοξία, και οι δυο του γιοί , Φίλιππος και Αλέξανδρος.

«Με τα σκίτσα σας και τα κείμενα που τα διανθίζουν, έχετε αποδείξει ότι σας χαρακτηρίζει το χιούμορ στην πιο αυθεντική του έκδοση, ως βασικό στοιχείο της παιδείας και του πολιτισμού», είπε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον ΚΥΡ, ο οποίος απάντησε: «Βραβεύοντας εμένα, ο Πρόεδρος βραβεύει το ελληνικό χιούμορ, που πάντα στάθηκε στο ύψος του, αλλά και την ελληνική παιδεία».

Διαβάστε επίσης:  Στην Αθήνα ο Κάρολος και η Καμίλα

Ακολούθως, ο ΠτΔ θύμισε στον γελοιογράφο ένα παλιό του σκίτσο που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Μεσημβρινή» στο ξεκίνημα της καριέρας του, με τον ΚΥΡ να αστειεύεται με το όνομα του κ. Παυλόπουλου, λέγοντας ότι «είναι παράξενο σε μια χώρα με τόσο μεγάλη ανεργία, το όνομα του ΠτΔ να είναι Προκόπης».

Πηγή: athina984.gr