Τον τάφο του Έλληνα Ιμπραήμ Πάργαλη πασά ανακάλυψε Τούρκος αρχαιολόγος

Η ιστορία του Πάργαλη έγινε γνωστή από την φημισμένη σειρά “Μεγαλοπρεπής Αιώνας”

679
Τον τάφο του Πάργαλη Ιμπραήμ Πασά ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Μουράτ Σαβ

Τον τάφο του Πάργαλη Ιμπραήμ Πασά ο οποίος ήταν ελληνικής καταγωγής ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Μουράτ Σαβ στο Καράκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, σε ένα υπόγειο χάνι.

Η ιστορία του Πάργαλη έγινε γνωστή από την φημισμένη σειρά “Μεγαλοπρεπής Αιώνας” για τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν που είχε ρεκόρ τηλεθέασης στην Τουρκία πριν από μερικά χρόνια.

Τι λέει ο αρχαιολόγος Μουράτ Σαβ

Σύμφωνα με τις έρευνες του αρχαιολόγου ο τάφος είναι δίπλα στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά που είχε οικοδομηθεί από τον ίδιο και τελείωσε το 1536, την χρονιά που δολοφονήθηκε. Εκεί είχε γίνει ένα χάνι αργότερα, σύμφωνα με την έρευνα του αρχαιολόγου και στο υπόγειο είναι ο τάφος. Δεν υπάρχει καμιά επιγραφή που να λέει σε ποιον ανήκει ο τάφος. “Είναι μεγάλη η πιθανότητα αυτός το τάφος να ανήκει στον Πάργαλη”, είπε ο αρχαιολόγος.

Διαβάστε επίσης:  ΗΠΑ: Πέθανε η εμβληματική δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ - Τι δήλωσε ο Τραμπ

Ο Ιμπραήμ Πασά, γνωστός ως Πάργαλης, γεννήθηκε το 1495 και ήταν γιος Έλληνα ναυτικού από την Πάργα. Εκπαιδεύτηκε στην αυλή του παλατιού ως υπηρέτης. Αρχικά ήταν βιολιστής και στη συνέχεια υπεύθυνος των κυνηγετικών γερακιών και θαλαμοφύλακας του Σουλτάνου.

Ο Σουλεϊμάν αργότερα τον προήγαγε σε στρατηγό και αργότερα σε Μεγάλο Βεζίρη. Τελικά ο ίδιος ο Σουλεϊμάν φέρεται να διέταξε την εκτέλεσή του. Ο Σουλεϊμάν μετά την εκτέλεση του παιδικού του φίλου έπεσε σε κατάθλιψη και η συμπεριφορά του άλλαξε επηρεάζοντας ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ασκούσε τη διοίκησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here