Τόσκας για βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. και την ανακοίνωση για 140.000 διαδηλωτές: Μην ψάχνουν για ανακρίβειες

33
Παρέδωσε ο Τόσκας στον Σκουρλέτη: Η χώρα βίωσε ανείπωτη τραγωδία – Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή», δήλωσε με παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι «υπολογίστηκαν με βάση αυτά που όλος ο κόσμος, ο οποίος κάνει συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στις γύρω περιοχές, ξέρει».

«Το βίντεο τραβήχτηκε περίπου στις 3 παρά 5», ήταν η απάντηση του υπουργού για τις εικόνες από πού έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ και στις οποίες δεν αναγραφόταν η ώρα λήψης του οπτικού υλικού, με τον Ν. Τόσκα να διευκρινίζει ότι ήταν λάθος η ημερομηνία γι΄αυτό σβήστηκε από το βίντεο και η ώρα.

«Το βίντεο δείχνει την ώρα της μεγαλύτερης παρουσίας κόσμου στο Σύνταγμα. Μη προσπαθούν κάποιοι να πουν ότι υπήρχε 1.000.000. Εάν υπήρχε 1.000.000 τότε ο κόσμος θα έφθανε μέχρι τους Αμπελοκήπους και θα ήταν καλυμμένη και η Λ. Αλεξάνδρας».

Διαβάστε επίσης:  Στοιχεία - σοκ για την παιδική κακοποίηση στη χώρα μας - Στο 93% των περιπτώσεων δράστης ήταν γνωστός του θύματος

Ο Μάκης Βορίδης από το στούντιο της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», αμφισβήτησε τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης του βίντεο, κάνοντας λόγο για «προϊόν πολιτικής πιέσεως».

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότεροι από 140.000

«Είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000», δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης, αμφισβητώντας την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το πλήθος των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό.

«Είναι αυτή η εικόνα δύο γήπεδα ΟΑΚΑ; Εγώ βλέπω δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ. Μας έχουν προκαλέσει θυμό, ιδιαίτερα σε εμάς τους χαμηλόβαθμους, οι ανακοινώσεις ότι δεν είχε κόσμο το συλλαλητήριο. Όταν η αστυνομία διασφαλίζει ένα εκατ. κόσμου, γιατί δεν μπορεί να βγάλει ένα σωστό δελτίο Τύπου;», διερωτήθηκε.