Τόσκας: Θα ξετρυπώσουμε αστυνομικούς για να βγουν στο δρόμο

40
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης

«Θα βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο» με αφορμή τα φαινόμενα βίας τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ο οποίος έστρεψε και πάλι τα «βέλη» του προς τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, λέγοντας ότι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και να μην ασχολούνται με εργολαβίες κομμάτων.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 υπογράμμισε για τους συνδικαλιστές ότι «πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των αστυνομικών, να μην κάνουν εργολαβίες κομμάτων και να μην ζητούν ρουσφέτια για να βολέψουν δικούς τους».

Η πραγματικότητα, είπε, είναι ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν υπάρχει έλλειψη αστυνομικών. Υπάρχει, ανέφερε, πρόβλημα κατανομής και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε, σε αντίθεση με τις πιέσεις των συνδικαλιστικών οργάνων .

«Θα τους ξετρυπώσω τους αστυνομικούς για να βγουν στο δρόμο από όπου χρειάζεται, από όπου και είναι κρυμμένοι» δήλωσε. Αντί να βοηθήσουν κάποιοι, συμπλήρωσε, «κάθονται και μυξοκλαίνε, όπως ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε στην Ερμού πίσω από έναν γραμμένο τοίχο για να δημιουργήσει εντυπώσεις».
Δεν υπάρχει κανένα φρένο στην εφαρμογή του νόμου
Οι εντολές, σημείωσε ο κ. Τόσκας, είναι να εφαρμόζεται ο νόμος. «Από εκεί και
πέρα δεν ισχύει ότι σταματάνε τα όργανα από το να εφαρμόσουν το νόμο».
Τόσκας για Καμίνη: Δεν θα του έδινα ούτε γράμμα να μεταφέρει
Ο κ. Τόσκας επιτέθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη λέγοντας «να κάνει
τη δουλίτσα του, να μην προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες του και να μην κρύβεται πίσω από μεγάλα λόγια». Σε άλλο σημείο, μίλησε για την αποτελεσματικότητα του δημάρχου τονίζοντας: Δεν θα του έδινα ούτε γράμμα να μεταφέρει».

Διαβάστε επίσης:  Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ώρας