Τουρκία: 640 κιλά εκρηκτικών εντοπίστηκαν σε κοιμητήριο

35
Τουρκία, συναγερμός, εντοπισμό, βομβιστών αυτοκτονίας,

640 κιλά εκρηκτικών εντόπισαν οι τουρκικές αρχές σε ένα κοιμητήριο της περιοχής του Ντιγιάρμπακιρ, το οποίο ένα εκ των ηγετικών στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, συνηθίζει να επισκέπτεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Συνολικά, εντοπίστηκαν σε πέντε διαφορετικά σημεία, όπως μετάδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο το γραφείο του κυβερνήτη, «οκτώ φιάλες υγραερίου, 1.700 μέτρα καλώδια, δύο μπιτόνια 120 κιλών το καθένα γεμισμένα 240 κιλά αμμωνία αναμεμειγμένη με νιτρικό», συνολικά δηλαδή «640 κιλά εκρηκτικών υλών».

Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από τον τάφο της μητέρας του αντιπροέδρου του AKP, Μεχντί Εκέρ, του οποίου «ο αδελφός, ο πατέρας, ο θείος έχουν ταφεί» σε αυτό το κοιμητήριο.

Παρά την απειλή, ο Εκέρ διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι θα επισκεφθεί το νεκροταφείο την Κυριακή, την παραμονή της μουσουλμανικής Γιορτής της Θυσίας.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Μαίνεται η πανδημία στην Μέση Ανατολή

Πιστεύουμε ότι είχαν σχεδιάσει ένα μακελειό κατήγγειλε ο Εκέρ, ο οποίος επισήμανε ότι «αυτό δεν ήταν σχέδιο δολοφονίας ενός μόνο προσώπου. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι θα βρίσκονταν στο στόχαστρο την ίδια στιγμή με εμένα». Η ταυτότητα των αυτουργών αυτής της απόπειρας δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

«Από τη μία έχουμε το PKK, από την άλλη το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), από μια άλλη πλευρά τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στον οποίο οι τουρκικές αρχές καταλογίζουν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Πρόκειται για οργανώσεις που συνδέονται μεταξύ τους», πρόσθεσε ο Μεχντί Εκέρ.

Πηγή ΑΜΠΕ