Τουρκία: Συνελήφθη ο αδελφός του Γκιουλέν στη Σμύρνη

34
Τουρκία, Φετχουλάχ Γκιουλέν, αδελφός, Σμύρνη,

Ο Ερντογάν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη αφού διέταξε την σύλληψη του αδελφού του Φετουλάχ Γκιουλέν, Κουτμπεντίν.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα το τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA, ο Κουτμπετίν Γκιουλέν προσήχθη και οδηγήθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά από έφοδο της αστυνομίας στην κατοικία του κι ενώ μόλις είχε επιστρέψει από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με άλλο τηλεγράφημα, του πρακτορείου ειδήσεων “Ανατολή”, ο Κουτμπετίν Γκιουλέν καταζητείτο με την κατηγορία ότι είναι μέλος της “τρομοκρατικής οργάνωσης Φετχουλάχ Γκιουλέν”.

Ο πρώην ισχυρός άντρας της Τουρκίας Φετχουλάχ Γκιουλέν και το θρησκευτικό τάγμα του που υπήρξαν στενοί συνεργάτες του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ήταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτό πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, η οποία αποδίδεται από πλευράς κυβέρνησης στο Γκιουλέν. Έτσι το τάγμα αποκαλείται πλέον “τρομοκρατική οργάνωση”.

Διαβάστε επίσης:  Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχεται να μην πατήσει ξανά το κουμπί - Τα πανηγυρικά tweets του Τραμπ και η αντίδραση της Νότιας Κορέας

Σύμφωνα με την τουρκική yenisafak.com ο αδελφός του Γκιουλέν κατηγορείται ως μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο αδελφός του Γκιουλέν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε απολυθεί από εκδοτική επιχείρηση της Kaynak Holding μετά την εγκατάσταση διαχειριστών στην εταιρεία το 2015, που ερευνούν τους συνδέσμους της με την οργάνωση (FETÖ) την οποία κατηγορεί ο Ερντογάν ως τρομοκρατική και θεωρεί ως αρχηγό της τον Φετουλάχ Γκιουλέν.