Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
22.3 C
Athens

Τουρκικά Στενά, τέλος! Ισχυρές δυνάμεις καταφθάνουν στην Αλεξανδρούπολη υπό το βλέμμα ΗΠΑ-Βρετανίας

Απόβαση Αμερικανών και Βρετανών στην Αλεξανδρούπολη – Ποιες δυνάμεις καταφθάνουν

Υπό το βλέμμα του Στρατηγού Christopher Cavoli, Διοικητή των Δυνάμεων της Ευρώπης και της Αφρικής, του πρέσβη των ΗΠΑ, Τ. Πάιατ, καθώς και του Υποστράτηγου Ivon Jones (CFA), Διοικητή των Σχεδίων και Επιχειρήσεων του Βρετανικού Στρατού, καταφθάνουν στην Αλεξανδρούπολη ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο αριθμός των δυνάμεων που θα αφιχθούν και ο τρόπος που θα προωθηθούν προς τις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, δείχνουν πως τα Στενά έχουν τελειώσει οριστικά για το ΝΑΤΟ, κάτι που το ομολογούν και οι ίδιοι οι Τούρκοι.
Τούρκοι: Στρατιωτική προετοιμασία εναντίον της Τουρκίας

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Adnan Bulut Serdar Akinan ανέφερε πως η “Η Ελλάδα προετοιμάζεται για σύγκρουση. Στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν εντατικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ και με την Σαουδική Αραβία στην Κρήτη.

“Βλέπω ότι υπάρχει μια προετοιμασία εναντίον της Τουρκίας. Πρόκειται για τους ίδιους που δημιούργησαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Πρόκειται για ιστορικές αξιολογήσεις και προειδοποιήσεις.

Ας δούμε πρώτα που είναι η Αλεξανδρούπολη. Το πιο κοντινό σημείο σε εμάς από την Ελλάδα. Η Αλεξανδρούπολη ελέγχει τα Στενά, την είσοδο στην Καλλίπολη και την Μαύρη Θάλασσα. Ελλάδα και ΗΠΑ διεξάγουν κοινή άσκηση εκεί. Οι ΗΠΑ συσσωρεύουν ισχυρές δυνάμεις εκεί. Αεροσκάφη, ελικόπτερα και τεθωρακισμένα.

Δεν πιστεύω πως θα επιστρέψουν όλα τα οπλικά συστήματα πίσω. Κάποια θα μείνουν στην Ελλάδα.

Και η Σαουδική Αραβία είναι για πρώτη φορά στην Κρήτη. Τι θέλει στην Μεσόγειο στο νησί της Ελλάδας την Κρήτη;

Η Σαουδική Αραβία είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ είναι οι χώρες που χρηματοδοτούν “τις βρώμικες” επιχειρήσεις τους ανά τον κόσμο. Για πρώτη φορά στην Ιστορία η Σαουδική Αραβία διεξάγει ασκήσεις στην Κρήτη.

Όλη αυτή η στρατιωτική ανάπτυξη είναι εναντίον της Τουρκίας. Υπάρχει μια ετοιμότητα.

Οι ΗΠΑ δεν κρατούν πλέον μια ισορροπία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας Οι δύο ασκήσεις σε Αλεξανδρούπολη και Κρήτη γίνονται μέσα σε 10 ημέρες. Στρέφονται και εναντίον της Ρωσίας με κάλυψη τις ασκήσεις.

Πιστεύω πως έχουμε μπροστά μας μια πολύ κρίσιμη περίοδο, Έναν, δύο μήνες το πολύ” καταλήγει.

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην Αλεξανδρούπολη

Την ίδια, ώρα, πυρετώδεις είναι προετοιμασίες από την πλευρά της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα της Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), προκειμένου να είναι όλα έτοιμα, τόσο για την έλευση δύο αμερικανικών μεταγωγικών πλοίων, αλλά και γενικότερα για όλα όσα πρόκειται να συμβούν στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ,, είχε συνάντηση με τον Στρατιωτικό Ακόλουθο των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Συνταγματάρχη Robert Reed Anderson στις εγκαταστάσεις του ΟΛΑ και πολύωρη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της 12ης Μεραρχίας Έβρου.

Κλιμακώνεται η άφιξη δυνάμεων

Κατά τις πρώτες μέρες του Μαϊου 2021, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να φθάσουν τα πρώτα φορτία (στρατιωτικό υλικό, οχήματα, κοντέινερς αλλά και ανθρώπινο δυναμικό) με άγνωστο μέχρι στιγμής πλοίο, προκειμένου να φύγουν από την πρωτεύουσα του Έβρου για την Μεγάλη Άσκηση “DEFENDER Europe 2021”. Μάλιστα το εν λόγω υλικό, πρόκειται να μεταφερθεί οδικώς αλλά και μέσω του σιδηροδρόμου του Έβρου προς την Κεντρική Ευρώπη.

Μάλιστα, το ίδιο χρονικό διάστημα, “ραντεβού” στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pameevro.gr, δίνουν, ο Στρατηγός Christopher Cavoli, Διοικητής Δυνάμεων της Ευρώπης και της Αφρικής των ΗΠΑ, καθώς και ο Υποστράτηγος Ivon Jones (CFA), Διοικητής Σχεδίων και Επιχειρήσεων του Βρετανικού Στρατού.

Την ημέρα αυτή, αναμένεται στην πρωτεύουσα του Εβρου, να βρεθεί τόσο ο Αμερικανός Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ όσο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, χωρίς ωστόσο ακόμα οι συγκεκριμένες πληροφορίες να έχουν επιβεβαιωθεί.

«Ενώ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση COVID, αποδείξαμε ότι έχουμε την ικανότητα να εκπαιδεύουμε με ασφάλεια παρά την πανδημία. Ανεξάρτητα από το τι, τα έθνη μας υπολογίζουν ότι οι δυνάμεις μας είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την ειρήνη », δήλωσε ο στρατηγός Christopher Cavoli, διοικητής στρατού της Ευρώπης και της Αφρικής των ΗΠΑ.

«Το DEFENDER-Europe 21 μας προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία να εξασκήσουμε τις ικανότητές μας μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην στρατηγικά σημαντική περιοχή των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, έτσι ώστε συλλογικά, να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε κρίση που μπορεί να προκύψει».

Φέτος, το DEFENDER-Europe 21 θα περιλαμβάνει επίσης σημαντική συμμετοχή της Αεροπορίας των ΗΠΑ και του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η άσκηση θα χρησιμοποιήσει βασικές χερσαίες και θαλάσσιες διαδρομές που γεφυρώνουν την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

«Το DEFENDER-Europe 21 είναι μια κρίσιμη άσκηση που θα προσφέρει στη V Corps μια άλλη μεγάλη ευκαιρία για να βελτιώσει την ετοιμότητά μας και να προωθήσει τη διαλειτουργικότητα καθώς εργαζόμαστε μαζί με συμμάχους και συνεργάτες», δήλωσε ο υπολοχαγός John Kolashki.

«Προσβλέπουμε σε αυτήν την ευκαιρία να συνεργαστούμε στενά με τον Στρατό των ΗΠΑ και την Αφρική και να δείξουμε την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση των ΗΠΑ προς την Ευρώπη»

Τον Μάρτιο, ο εξοπλισμός και το προσωπικό άρχισαν να μετακινούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Απρίλιο, οι συμμετέχουσες μονάδες θα αντλήσουν απόθεμα στρατού από τοποθεσίες στη Γερμανία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες. Το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και η άσκηση θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο με την αναδιάταξη δυνάμεων και εξοπλισμού με έδρα τις ΗΠΑ.

Η DEFENDER-Europe 21 θα περιλαμβάνει αρκετές συνδεδεμένες ασκήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

Swift Response (αρχές έως μέσα Μαΐου) – θα περιλαμβάνει αεροπορικές επιχειρήσεις στην Εσθονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία με τη συμμετοχή περισσότερων από 7.000 στρατευμάτων από 11 χώρες.

“Άμεση απόκριση” (μέσα Μαΐου έως αρχές Ιουνίου) – περισσότερα από 5.000 στρατεύματα από 8 χώρες θα αναπτυχθούν σε 31 περιοχές εκπαίδευσης σε 12 διαφορετικές χώρες για να πραγματοποιήσουν κοινή εκπαίδευση

Sabre Guardian (μέσα Μαΐου έως αρχές Ιουνίου) – περισσότερα από 13.000 στρατιώτες από 19 χώρες θα πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις εναέριας και πυραυλικής άμυνας.

Command Post Exercise (Ιούνιος) – περίπου 2.000 άτομα θα ασκηθούν στην ικανότητα των αρχηγείων να διοικούν πολυεθνικές χερσαίες δυνάμεις σε ένα κοινό και συνδυασμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, διατηρώντας παράλληλα επιχειρήσεις σε 104 χώρες σε δύο ηπείρους.
Η DEFENDER-Europe 21 θα συνδεθεί επίσης με δύο βασικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις:

“Λιοντάρι της Αφρικής” (μέσα Μαΐου έως μέσα Ιουνίου) – η ετήσια εκπαιδευτική άσκηση της αμερικανικής αφρικανικής διοίκησης στην οποία σχεδόν 5.000 στρατιώτες από περίπου 24 έθνη θα εκπαιδεύσουν για ιατρική ετοιμότητα, θα εκτελέσουν ασκήσεις και θα διεξάγουν αεροπορικές, και ναυτικές ασκήσεις. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο Μαρόκο.

Steadfast Defender (μέσα Μαΐου έως αρχές Ιουνίου) – μια νέα σειρά ασκήσεων του ΝΑΤΟ που επικεντρώνεται στην υπερατλαντική ενίσχυση της Ευρώπης και αποδεικνύει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να ανταποκρίνεται γρήγορα στο πλήρες φάσμα των απειλών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Καλοκαίρι χωρίς καύσωνα στην Ελλάδα; Ποιες χώρες της Ευρώπης κινδυνεύουν περισσότερο από πυρκαγιές –...

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και η ομάδα εμπειρογνωμόνων της AccuWeather έχει όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα εξελιχθεί η νέα σεζόν στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει επίσημα στο βόρειο ημισφαίριο με...

Η φωτογραφία της ημέρας: «Μύρισε» καλοκαίρι και νησί στη Μαρίνα Φλοίσβου!

«Μύρισε» καλοκαίρι και νησί στη Μαρίνα Φλοίσβου! 2 Ιουνίου 2023

Σαν σήμερα 5 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμo. Γεγονότα 1825: Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος δολοφονείται μέσα στην Ακρόπολη των Αθηνών από το άλλοτε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Δευτέρα 5 Ιουνίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Δωρόθεος, Δωροθέα, Πλούταρχος, Κύνθια, Κυνθία, Απόλλωνας, Απόλλων, Νίκανδρος, Νικανδρία, Νίκη,...

Καιρός: Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας, της...

Ηράκλειο: Mαχαιριές στο στήθος και την πλάτη δέχτηκε η 30χρονη (φωτό)

Ο άγριος καβγάς ενός ζευγαριού οδήγησε στο αιματηρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο που έγινε στο Ηράκλειο, στην Κρήτη. Ένας 35χρονος μαχαίρωσε την 30χρονη σύντροφό του και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε. Σύμφωνα...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 Ιουνίου επεισόδιο σημειώνεται στην ελληνική Βουλή

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1934...Επεισόδιο σημειώνεται στην ελληνική Βουλή, όταν μετά από λογομαχία μεταξύ του Γεώργιου Κονδύλη και του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, βουλευτής - φίλος του Κονδύλη πετά κάθισμα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,242ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αλεξανδρούπολη: Υψώθηκε στα σύνορα η μεγαλύτερη ελληνική σημαία 600 τ.μ.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία επιφάνειας 618 τετραγωνικών μέτρων, υψώθηκε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη,...

Έληξε ο παγκόσμιος συναγερμός: Κορωνοϊός τέλος

Τέλος ο παγκόσμιος συναγερμός για τον Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΠΟΥ, που ανακοίνωσε...

Τουρκικά ΜΜΕ: Για αυτούς τους λόγους είμαστε δύσπιστοι με τους Ισραηλινούς & τους Έλληνες που ήρθαν για βοήθεια

Ύποπτοι σκοποί”, οι βαρύγδουποι τίτλοι των τουρκικών ΜΜΕ, για τις ομάδες διάσωσης τόσο του...

Το τέλος τής ελευθερίας

Μέ ξύπνησε ο οξύς καί συνεχής τόνος τού Smartphone. Βασικά τό περίμενα, αλλά όχι...