Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ! Τα χθεσινά λόγια στρατιωτικού που ανακλήθηκε η άδειά του

Η Τουρκία πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά πριν πράξει το οτιδήποτε.

Η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σκοινί. Δεν το κάνει για λόγους «εσωτερικής κατανάλωσης», δεν το κάνει επειδή «ο Ερντογάν είναι τρελός». Η Τουρκία έχει σχέδιο και με βάση αυτό κινείται, εκμεταλλευόμενη την απροθυμία που είχαν επιδείξει οι ανταγωνιστές της στην περιοχή να την εμποδίσουν. Το κάνει τώρα επειδή φοβάται ότι η Ελλάδα «γυρίζει σελίδα». Και είναι αλήθεια.

Η Ελλάδα δείχνει να επιδιώκει την ισχυροποίησή της, αρχικά σε οικονομικό επίπεδο. Βήμα-βήμα! Η Τουρκία δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό, καθώς η χώρα μας αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλο στα σχέδια της Άγκυρας.

Ως εκ τούτου, εξέδωσε NAVTEX για σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο, μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Από χθες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την NAVTEX. Οι έρευνες θα γίνουν από το ORUÇ REİS σε περιοχές ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο έως και τις 2 Αυγούστου.

Όπως είναι εμφανές από τον χάρτη, το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής που δέσμευσαν οι Τούρκοι το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται μέσα στην Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική ζώνη.

Η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται νοτιοανατολικά του Καστελόριζου γεγονός το οποίο επαναφέρει και τη γνωστή θεωρία της γειτονικής χώρας για μειωμένη επήρεια των νησιών στην υφαλοκρηπίδα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Τουρκική άσκηση αγγίζει αλλά δεν παραβιάζει την Αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Οι Τούρκοι όμως κάτι έχουν ξεχάσει! Η Ελλάδα έχει και ισχύ και θέληση. Είναι γνωστό ότι έχουν ανακληθεί οι άδειες στρατιωτικών! Πολλοί ήταν έτοιμοι να φύγουν διακοπές. Σας πληροφορούμε πως κανείς δεν στεναχωρήθηκε. Ένας μάλιστα από την Θεσσαλονίκη, μόλις το έμαθε, δεν μπορούσε να κρατηθεί από την χαρά του! «Πάμε να πάρουμε τους Τούρκους»! Αυτή είναι η Ελλάδα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έχει απευθύνει ήδη προειδοποίηση στην Άγκυρα δηλώνοντας πως «όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι», ενώ τόνισε σε όλους τους τόνους την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθούν σε όλες τις προκλήσεις.

«Όλοι γνωρίζουν πως όποιος τολμήσει να τα βάλει μαζί μας θα φύγει με παρά πολύ μεγάλο κόστος. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι συγκροτημένες και έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο», είχε διαμηνύσει.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Τροχαίο στη Σταδίου: Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο οδηγός της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Καβάλα: Τα τελευταία λόγια του πιλότου

Το Star έφερε στο φως της δημοσιότητας τον δραματικό διάλογο του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους με...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Προσέξτε τα λόγια που πονούν

Οι λέξεις που λέμε στα παιδιά μας, επηρεασμένοι από το θυμό ή την κούρασή...

Αγιος Γέροντας Παΐσιος: “Αλλο να πεις πολλά λόγια και άλλο να πεις τα κατάλληλα”

Ερχονται παιδιά και μου παραπονιούνται ότι οι γονείς τους τα ζορίζουν πολύ για να...

9+1 σοφά λόγια που ακούσαμε από τις γιαγιάδες μας

Η αγάπη των παππούδων και των γιαγιάδων είναι άνευ όρων και οι σοφές εκφράσεις...