Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.2 C
Athens

Τούρκος πιλότος: Πετάω μαχητικά επί 23 χρόνια και είμαι άνεργος – Έλληνες εργάζονται στις τουρκικές αερογραμμές

Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τουρκική Πολιτική Αεροπορία περιγράφει ένας Τούρκος πιλότος.

Η 7η Δεκεμβρίου είναι η Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας, όμως, η Πολιτική Αεροπορία στην Τουρκία παλεύει με σοβαρά προβλήματα.

Δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να πετάξουν, σχεδόν 1.500 πιλότοι, χιλιάδες πληρώματα καμπίνας και πλήρωμα εδάφους είναι άνεργοι.

Ένας πιλότος που δεν πληρώθηκε ούτε μια δεκάρα για δύο χρόνια επαναστατεί και δηλώνει σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu:

«Είμαι πιλότος μαχητικού για 23 χρόνια. Εκατοντάδες φίλοι μου είναι άνεργοι, αλλά 850 ξένοι πιλότοι πετούν στην Τουρκία».

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην αεροπορία, οι οποίοι έλαβαν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου ξοδεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια, αναζητούν έναν τρόπο να ζήσουν εδώ και δύο χρόνια.

Η απόπειρα αυτοκτονίας ενός υπαλλήλου της Onur Air, που δεν λαμβάνει μισθό εδώ και δύο χρόνια, ταρακούνησε ολόκληρο τον κλάδο την περασμένη εβδομάδα.

Η επιστολή του πιλότου

Η επιστολή ενός άνεργου πιλότου προς την CIMER δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες για την τουρκική Πολιτική Αεροπορία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, 300 πιλότοι  στην Onur Airlines, 200 πιλότοι μετά την πτώχευση των αεροπορικών εταιρειών Atlas και Borajet, περίπου 500 έμπειροι πιλότοι είναι άνεργοι, 1.100 πιλότοι που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση πιλότου τους τα τελευταία τρία χρόνια και περίπου 1.600 πιλότοι της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι σήμερα άνεργοι και αδρανείς .

«Παρά την προφορική εντολή που δόθηκε προς όλες τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες από τον Πρόεδρό μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για μείωση του ποσοστού των ξένων πιλότων, το οποίο ήταν 11% το 2020, δεν υπήρξε ορατή ικανοποιητική μείωση του αριθμού των ξένων πιλότων» υποστηρίζει και προσθέτει:

«Ως πολίτης που υπηρέτησε με τιμή στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία ως πιλότος μαχητικών εδώ και 23 χρόνια και έχει ορκιστεί για πάσης φύσεως θυσίες για την επιβίωση αυτής της χώρας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο θέμα των ξένων πιλότων που εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα των Ελλήνων πιλότων.

Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 150 Έλληνες πιλότοι εργάζονται στην Τουρκία, ενώ τους δίνονται και θέσεις Instructor Pilot και Examiner στις εταιρείες που εργάζονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι πιλότοι μαχητικών που εγκατέλειψαν την Ελληνική Αεροπορία.

«Στο παρελθόν, πολλοί από αυτούς έχουν συναντήσει πολλές φορές Τούρκους πιλότους ή έχουν βάλει στο στόχαστρο τον εναέριο χώρο της χώρας μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Υπάρχει ακόμη και πιλότος που έχει αποτυπώσει στο σώμα του τον ελληνικό εθνικισμό και την τουρκική εχθρότητα με τατουάζ της ΕΟΚΑ».

Ο ίδιος προσθέτει ακόμη ότι «ενώ οι Τούρκοι πιλότοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά , είναι βαθιά λύπη μας που οι πιλότοι που απασχολούνται, είναι κυρίως Έλληνες, Σέρβοι, Κροάτες, Παραγουανοί, Βρετανοί, Γάλλοι και Χιλιανοί . Διότι είναι αδύνατο ένας Τούρκος πιλότος να πάρει άδεια εργασίας στην Ελλάδα».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Ισραήλ-Ιράν: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το ισραηλινό χτύπημα, ενώ έρχεται στην επιφάνεια...

Παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών να υποβαθμίσουν το γεγονός, το ισραηλινό χτύπημα σήμερα στο Ιράν δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο μακροχρόνιος...

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Σεισμός 6,3 βαθμών στην Ιαπωνία: Στους οκτώ έφτασαν οι τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά εξαιτίας του σεισμού 6,3 βαθμών χθες Τετάρτη σε στενό στη δυτική Ιαπωνία, που δεν προκάλεσε προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πτώση F-16: Αυτός είναι ο 29χρονος Υποσμηναγός που σώθηκε –Το χρονικό

Αίσιο τέλος είχε η πτώση του μονοθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-16 Block 52+ στην θαλάσσια...

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Κωστέας: Οδύνη στο τελευταίο “αντίο” του ήρωα που έχασε τη ζωή του

Σπάραξαν καρδιές στον αποχαιρετισμό του πιλότου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Σε κλίμα βαθιάς...

Αυτοί πετούν τα μαχητικά της Ελλάδας – Οι πιλότοι της ομάδας “Ζευς” (βίντεο)

Ο ήχος των μαχητικών μας έκανε και σήμερα να στρέψουμε το βλέμμα στον ουρανό...

Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο πιλότος του ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε στη...