Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Τραγωδία στα Τέμπη: 36 νεκροί δεκάδες τραυματίες

Στους 36 ανέρχονται έως τώρα οι νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας Ιντερσιτι με εμπορευματική λίγο μετά τις 11 το βράδυ στην περιοχή Ευαγγελισμός. 85 οι τραυματίες. Οι 53 παραμένουν για νοσηλεία.  

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων, με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να επικεντρώνονται στα πρώτα δύο βαγόνια του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με 350 επιβάτες.  Η επιχείρηση γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς.  

Άρχισε η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης θυμάτων στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας. Έχουν σπεύσει και ειδικοί ψυχολόγοι προκειμένου να υποστηρίξουν τους συγγενείς. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και ειδικές μονάδες για εγκαυματίες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αττικής. Έκτακτη αιμοδοσία οργανώνει ο Ερυθρός Σταυρός στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.    

Στο σημείο της τραγωδίας μεταβαίνουν η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα περιοδεία του στην Θεσσαλονίκη. 

Τα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν τραυματίες επισκέπτεται διαδοχικά αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος σε σύντομη δήλώσή του  τόνισε πως η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.  

Στα Τέμπη βρίσκεται -με εντολή του Αλέξη Τσιπρα- ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος Νίκος Παππάς, ενώ ο Πρόεδρος του Σύριζα έστειλε μέσω Twitter συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», δηλώντας συγκλονισμένος.   

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο απο τον Γραμματέα Κ.Π.Ε, Ανδρέα Σπυρόπουλο, τη Γραμματέα της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη και τους αρμόδιους Τομεάρχες Μεταφορών μεταβαίνει στην περιοχή. 

Την βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα εκφράζει με νέα της ανακοίνωση η Hellenic Train, τονίζοντας ότι προσφέρει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων και όλων των επιβατών. Θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων που περιθάλπουν τραυματίες  την τράπεζα αίματος της εταιρείας για την κάλυψη των αναγκών.  

Στα τηλέφωνα 2410 683175 και 76 της διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας μπορούν να καλούν για πληροφορίες συγγενείς των επιβατών.  

Δεκάδες τραυματίες, πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά, διασώθηκαν από προσωπικό της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στον τόπο του τραγικού συμβάντος κι έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Λάρισας και Κατερίνης, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν διαλυθεί μετά την σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με 5 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Από αυτούς τους 194 επιβάτες, οι 26 διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και άλλοι 32 στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Με έκτο λεωφορείο 20 άτομα μεταφέρθηκαν στη Λάρισα.

Επιπλέον, 5 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κατερίνης, εκ των οποίων 3 είναι καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν, ενώ 2, ελαφρά τραυματίες, παρέμειναν για νοσηλεία.

Για να βρεθούν τα τρένα στην ίδια γραμμή κάτι συνέβη, είπαν στον Αθήνα 9.84 ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης.  

Σε τέσσερις προσαγωγές  προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, όπως αναφέρει το Εθνος. 

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε μιλώντας στη ΕΡΤ ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας. «Δεν λειτουργεί τίποτα, γίνονται όλα χειροκίνητα, είμαστε στο manual και σε όλο τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως σε απόσταση μεταξύ τους 500 μέτρων» είπε χαρακτηριστικά. 

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, μαζί με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργο Πουρναρά.  

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Αρχηγό του Σώματος Κωνσταντίνο Σκούμα. 

Η είδηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη κάνει το γύρο του κόσμου, με τα διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ να μεταδίδουν στην πρώτη τους σελίδα, στις ηλεκτρονικές εκδόσεις, το φρικτό δυστύχημα. 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τέμπη: Με εξώδικο τους στον ΟΣΕ οι μηχανοδηγοί ζητούν απαντήσεις για τη διαρροή του ηχητικού

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), η...

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Συγγενείς θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αναμένεται να καταθέσουν σήμερα συμπληρωματικές μηνύσεις...

Τέμπη: Με εγγυοδοσία 700 χιλ. ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ακόμη ένας κατηγορούμενος για τη σύμβαση 717

Με υψηλή εγγυοδοσία ύψους 700.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση...

Τέμπη: Κρίσιμο πολιτικό τριήμερο στη Βουλή με φόντο την πρόταση δυσπιστίας – Δώρο για την συσπείρωση της Ν.Δ. την χαρακτηρίζει το Μαξίμου

Ως δώρο που ήρθε από το πουθενά ερμήνευαν συνεργάτες του πρωθυπουργού την ανακοίνωση του...