Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί – Έχουν ταυτοποιηθεί 36

Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ 36 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας (σήμερα Παρασκευή, 12.20 μ.μ.).

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου διευκρίνισε ότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς. «Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί από τα δείγματα που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια. Ακόμη, όπως γνωστοποίησε, έχουν ενημερωθεί ήδη 11 οικογένειες από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ελληνικής αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους της αστυνομίας και συμπλήρωσε ότι η επώδυνη αυτή διαδικασία συνεχίζεται.

«Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το 24ωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία, προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν», ανέφερε.

38 τραυματίες σε νοσοκομεία – 7 σε ΜΕΘ

Παράλληλα, η κ. Δημογλίδου τόνισε ότι 38 τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, επτά εκ των οποίων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας. Όπως είπε, τα γερανοφόρα οχήματα έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια, τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι – εστιατόριο, διευκολύνοντας την επιχείρηση έρευνας.

Ταυτόχρονα οι πυροσβέστες από χθες το απόγευμα πραγματοποιούν σάρωση τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών όσο και στο έδαφος. «Σκοπός μας είναι αφενός ο πιθανός εντοπισμός αγνοουμένων και αφετέρου η πιθανή συλλογή ακόμα και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού που θα αξιοποιηθούν στη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης. Εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας», σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Στο σημείο της τραγωδίας, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην ανύψωση του τρίτου βαγονιού. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο. 

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του σταθμάρχη

Χθες εις βάρος του 59χρονου σταθμάρχη ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία κατά συρροήν από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροήν από αμέλεια αλλά και διατάραξη συγκοινωνιών. 

Οδηγήθηκε χθες ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή Λάρισας, από τους οποίους ζήτησε και πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το προσεχές Σάββατο. 

Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, αρχικά είχε προσπαθήσει να αποδώσει το δυστύχημα σε βλάβη του ηλεκτρονικού συστήματος, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής απολογίας του παραδέχθηκε ότι υπέπεσε σε σφάλμα. 

«Ο κατηγορούμενος είναι κυριολεκτικά συντετριμμένος και έχει ήδη αναλάβει το μέρος των ευθυνών που του αναλογούν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του Στέφανος Παντζαρτζίδης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού – Ένας 35χρονος τραυματίστηκε

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε εντός του ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, ενώ τραυματίστηκε...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τέμπη: Με εξώδικο τους στον ΟΣΕ οι μηχανοδηγοί ζητούν απαντήσεις για τη διαρροή του ηχητικού

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), η...

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Συγγενείς θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αναμένεται να καταθέσουν σήμερα συμπληρωματικές μηνύσεις...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες...

Τέμπη: Με εγγυοδοσία 700 χιλ. ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ακόμη ένας κατηγορούμενος για τη σύμβαση 717

Με υψηλή εγγυοδοσία ύψους 700.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση...