Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Μάνδρα Αττικής: Πέντε οι νεκροί – Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί

Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Μάνδρα Αττικής από τη σφοδρή κακοκαιρία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε πνιγμένος στο σπίτι του, που είχε πλημμυρίσει, στην οδό Αγαμέμνονος. Λίγα λεπτά αργότερα, εντοπίστηκε νεκρός άλλος ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο με συμπτώματα υποθερμίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απαντλήσεις υδάτων, έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική. Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά στις συγκεκριμένες περιοχές 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα. Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας.

Οι δρόμοι σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα Αττικής μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους και οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους.

Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε τη διακοπή κυκλοφορίες στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.
“Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, τα αυτοκίνητα διοχετεύονται προς Μάνδρα – Θριάσιο ή αντίθετα μέσα από την Ελευσίνα”, τονίζει ο αναγνώστης του enikos.gr “Πλημμυρισμένη είναι η εθνική οδός στο ύψος της Ελευσίνας. Δεν μπορούμε να φτάσουμε στα διόδια”, προσθέτει.

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί στη Μάνδρα.Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Ηδη μετά την πρώτη εικόνα στα γραφεία της ΠΕ Δυτ. Αττικής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση και τον προγραμματισμό των δράσεων.

Νωρίτερα απεγκλώβισαν εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα όταν ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά, ενώ το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο».

«Σαν κοίτη ποταμού» την περιέγραψαν διερχόμενοι οδηγοί ενώ ο εκτελεστκός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδηλλίας, Στάθης Ραγκούσης, κάνει λόγο για «βιβλική καταστροφή», καθώς η στάθμη του νερού «παραμένει σταθερή στα 3 μέτρα ύψος, δύο ώρες μετά την καταιγίδα.

Από την ορμητικότητα των χείμαρρων του όρους Πατέρα, που έπληξε η «συσπειρωμένη μανία των καταιγίδων» στο σημείο, όπως περιέγραψε την εικόνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, ποτάμια, τόνοι νερού και λάσπης κύλισαν στις παρυφές, παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες, ενώ πλημμύρισαν καλλιέργειες σπίτια και καταστήματα. Κατάσταση στη οποία συνέβαλε στα μέγιστα η μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε το καλοκαίρι από την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ευαγγέλιο της Κυριακής 14 Απριλίου 2024

Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής Εωθινόν Α’ – Κατά Ματθαίο ΚΗ'(28) 16-20 Οἱ δὲ ἕνδεκα μαθηταὶ ἐπορεύθησαν εἰς τὴν Γαλιλαίαν, εἰς τὸ ὄρος οὗ ἐτάξατο αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς.καὶ...

Μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών! Η εμφάνιση ενός Αόρατου Ασκητή

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – Για τους αόρατους ασκητές του Άθωνα και ποιος δεν έχει ακούσει !Επτά ή δώδεκα κατά άλλους αποτελούν ένα από τα...

Τι είναι η παρακαταθήκη

Παρακαταθήκη είναι αυτό που σου εμπιστεύθηκε, όχι εκείνο που εσύ εφεύρες ̇ το οποίο παρέλαβες και δεν επενόησες ̇ τούτο δεν εξαρτάται από τη μεγαλοφυΐα,...

Η ώρα του θανάτου είναι η πιο φρικτή ώρα!

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΚΡΙΝΑ – Πως θα περάσουμε τα τελώνια την ημέρα της αναχωρήσεώς μας; Εγώ όταν το βάζω αυτό το πράγμα στο νου μου, τρέμω,...

Ούτε στο σκύλο δεν μοιάζω στην αγάπη του την καλοσύνη του

Ούτε στο σκύλο δεν μοιάζω στην αγάπη του την καλοσύνη του ήμαρτον Θεέ μου απέχω πολύ και από τα ζώα! Είπε ο Αββάς Ξάνθιος: «Το σκυλί...

Οι δαίμονες δεν έχουν καμιά δύναμη πάνω μας παρά μόνο όταν τους παραδώσουμε το...

– Τον αητό τον σκοτώνουν με σαΐτες που φτιάχνουν από τα φτερά του. Και την ψυχή σου ο σατανάς την καταστρέφει, από αδυναμίες που...

Ανίσχυρος είναι ο άνθρωπος, χωρίς την βοήθεια του Θεού!

–Μην πιστεύεις και μην ελπίζεις σε μάταιους ανθρώπους, οι οποίοι με τις διδασκαλίες τους για κινήσεις αστεριών (αστρολογία) και με άλλες αφελείς δοξασίες (μοίρας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: Δεν θα δικαστεί τελικά η Δούρου σε δεύτερο βαθμό

Δεν θα δικαστεί η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και πέντε ακόμα πρωτοδίκως αθωωθέντες για...

Μάνδρα: Μία γυναίκα μπαίνει στο μικροσκόπιο για την μαφιόζικη εκτέλεση του Χρήστου Γιαλιά

Μία γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τον δολοφονημένο επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά μπαίνει...

Μάνδρα: Ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς εκτελέστηκε με καλάσνικοφ από μαφιόζους

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση στην Μάνδρα με θύμα τον επιχειρηματία Χρήστος Γιαλιάς ο...

Μεγάλη αναζωπύρωση σε Μέγαρα – Μάνδρα: Εκκενώνεται και ο Άγ. Παντελεήμονας προς Ερυθρές

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα...