Τρεις οι νεκροί από τη βύθιση σκάφους με πρόσφυγες στην Καλόλιμνο

Το πρωί ανασύρθηκε νεκρή μία γυναίκα, ενώ άλλες δύο σοροί βρέθηκαν από τουρκική ακταιωρό

33
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης δεκάδων ατόμων που επέβαιναν σε σκάφος δυτικά της Χάλκης

Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο ξύλινου σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες, τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Καλολίμνου.

Το πρωί ανασύρθηκε νεκρή μία γυναίκα, ενώ άλλες δύο σοροί βρέθηκαν από τουρκική ακταιωρό εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 άνθρωποι και σύμφωνα με το λιμενικό πρόκειται για 10 άνδρες, 4 γυναίκες και ένα παιδί. Όπως εκτιμάται, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 22 ως 24 άτομα.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει το λιμενικό

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο Super Puma, δύο τουριστικά σκάφη κι ένα φορτηγό πλοίο.

Διαβάστε επίσης:  Η φτωχή χήρα , ο πλούσιος και ο Θεός!

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 127 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα σε δύο διαφορετικά περιστατικά που εξελίχθησαν στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.

Ειδικότερα, πλωτό σκάφος της FRONTEX, που βρισκόταν σε περιπολία, εντόπισε και διέσωσε 65 ανθρώπους που επέβαιναν σε πλωτή μηχανοκίνητη λέμβο και βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 62 προσφύγων που επέβαιναν σε λέμβο προέβη το πρωί πλωτό σκάφος της FRONTEX, στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων. Και στις δύο περιπτώσεις οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.