Τρεις καλοί λόγοι που θα σας πείσουν να κοιμάστε γυμνοί

53

Πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάνει καλό στην υγεία μας να κοιμόμαστε γυμνοί. Ξεχάστε λοιπόν τις άβολες πυτζάμες και τις μακριές μπλούζες στο κρεβάτι. Δείτε γιατί πρέπει να κοιμάστε χωρίς ρούχα. Ο λόγος είναι πολύ απλός.

Κοιμόμαστε καλύτερα όταν η θερμοκρασία του σώματος μας είναι χαμηλότερη

gyneka

Κοιμόμαστε πιο ήσυχοι όταν η θερμοκρασία του σώματός μας είναι χαμηλότερη και όσο λιγότερα είναι τα ρούχα που φοράμε, τόσο λιγότερη είναι η θερμότητα που διατηρούμε. Ακόμα και η παραμικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος (έστω και 0,4 ° C) μπορεί να αυξήσει την δραστηριότητα σε ορισμένα μέρη του εγκεφάλου μας, που οδηγεί σε διαταραχές ύπνου.

Αισθανόμαστε συναισθηματικά πιο κοντά με τον σύντροφό μας

gy

Η θερμοκρασία του σώματος μας δεν είναι το μόνο θέμα εδώ. Όταν κοιμόμαστε γυμνοί δίπλα στο σύντροφό μας, η ωκυτοκίνη παράγεται από το σώμα μας σε μεγαλύτερες ποσότητες. Αυτή είναι η ‘ορμόνη της αγάπης’, που βελτιώνει τη διάθεση μας, βοηθά στη διατήρηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και ακόμη μας βοηθά να νιώθουμε μια αίσθηση συναισθηματικής οικειότητας.

Διαβάστε επίσης:  Καρκίνος του στομάχου

Κοιμόμαστε πιο γρήγορα και σηκωνόμαστε πιο εύκολα

sexi

Τέλος, όταν κοιμόμαστε γυμνοί, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πτυχώσεις στα ρούχα που κανονικά εμποδίζουν την ανταλλαγή θερμότητας, το οποίο είναι καλό για την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μας βοηθά να κοιμηθούμε πιο γρήγορα και κάνει το ξύπνημα πιο εύκολο, κάτι που πολλοί άνθρωποι θέλουν πολύ να μπορούν να το κάνουν!