Τσακαλώτος: Δεν συζητάμε για συγκεκριμένα μέτρα στο πακέτο των «προληπτικών»

27
Τσακαλώτος, ΔΝΤ, Σόιμπλε,

Η διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup τη Μ. Πέμπτη δεν είναι δεδομένη, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το βράδυ της Μ. Τρίτης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών αύριο, Μ. Τετάρτη.

Οι διαπραγματεύσεις, διάρκειας περίπου μισής ώρας, διακόπηκαν το βράδυ της Τρίτης μετά από αίτημα των επικεφαλής των κλιμακίων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, επιθυμούσαν να διαβουλευτούν μεταξύ τους και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε, επίσης, ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί να περιληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στο πακέτο των «προληπτικών» παρεμβάσεων ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:  Οι δανειστές έδωσαν πράσινο φως για επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους

Επισήμανε ότι «αυτήν την πρόταση την έχουμε απορρίψει», χωρίς ωστόσο να αποκλείσει να υπάρξει εμμονή από το ΔΝΤ στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, στη συνάντηση συζητήθηκε ένας «μηχανισμός δέσμευσης» της Ελλάδας για τη λήψη των πρόσθετων μέτρων των 3,6 δισ. ευρώ, εάν υπάρξουν αποκλίσεις ως προς τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη συζήτηση μετείχαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, όσο και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.