Υπάρχει η βούληση να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, και τόνισε ότι έχουμε εξετάσει κάθε αίτημά τους.
Καλούμε άμεσα τους εκπροσώπους των αγροτών σε ουσιαστικό διάλογο, όσο νωρίτερα γίνεται, τόσο καλύτερα.
Η κοινωνία περιμένει υπευθυνότητα τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους εκπροσώπους των αγροτών, συμπλήρωσε ο υπουργός.
Ορισμένα από τα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες είναι δίκαια και αντανακλούν τις πιέσεις που δέχεται ο πρωτογενής τομέας από το κόστος παραγωγής, τις διεθνείς εξελίξεις, και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, σε δηλώσεις του για τη λίστα με τα αιτήματα που έστειλαν χθες οι αγρότες στην κυβέρνηση.
Υπάρχει η βούληση να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, είπε ο υπουργός και τόνισε ότι έχουμε εξετάσει κάθε αίτημά τους.
«Τους τελευταίους μήνες έχουμε ικανοποιήσει μια σειρά αιτημάτων ενώ έχουν ομαλοποιηθεί οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά τα προβλήματα του περασμένου καλοκαιριού», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν περιθώρια» να εξεταστούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις.
«Καλούμε άμεσα τους εκπροσώπους των αγροτών σε ουσιαστικό διάλογο, προκειμένου να εξετάσουμε και επιμέρους ζητήματα. Όσο νωρίτερα γίνει, τόσο καλύτερα» είπε ο κ. Τσιάρας.
«Η κοινωνία περιμένει υπευθυνότητα τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους εκπροσώπους των αγροτών, συμπλήρωσε ο υπουργός», κατέληξε.











