Τσιόδρας: 10 νέα κρούσματα

Το 1% του πληθυσμού μολύνθηκε από τον ιό

20
Τσιόδρας: 2 νέους θανάτους και 3 νέα κρούσματα

Λιγότερο από το 1% του πληθυσμού φαίνεται ότι έχει μολυνθεί στη χώρα μας από τον κορωνοιό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μαθηματικών μοντέλων που ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ταυτόχρονα, μελέτες που έγινε σε δείγματα αίματος από 3400 εθελοντές αιμοδότες βρέθηκαν μόνο 24 θετικά στον κορωνοιό δείγματα, δηλαδή ποσοστό 0,7%, ενώ σε άλλες μελέτες σε 2569 εναπομείναντες ορούς περιόδου Μαρτίου – Απριλίου βρέθηκαν μόνο 9 θετικά δείγματα (ποσοστό 0,35%).

“Αυτή είναι η τεράστια επιτυχία μας” είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα συνολικά κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 2.892, καθώς επιβεβαιώθηκαν άλλα 10 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 8 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα και τα άλλα 2 διερευνώνται.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ένας ακόμη θάνατος ασθενή με CoViD-19, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να έχουν φτάσει τις 173.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται  18 συμπολίτες μας, ενώ από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 101 ασθενείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του καθηγητή για την πορεία της επιδημάις κορωνοιού στη χώρα μας αναφέρει τα εξής:

“Ανακοινώνονται 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 8 συνδέονται με κρούσμα και 2 διερευνώνται. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.892, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.

Διαβάστε επίσης:  Βελτιωμένες οι ενδιάμεσες θερινές προβλέψεις της Κομισιόν για την ύφεση στην Ελλάδα

Από αυτά, 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.

4 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 173 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 160.991 κλινικά δείγματα”.

Σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας τέθηκε, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι Αργολίδας, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου. Η απόφαση υπεγράφη μετά την διάγνωση 3 συνολικά θετικών κρουσμάτων Covid-19, ενώ ελήφθησαν συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο είχαν διαγνωσθεί 150 κρούσματα κορωνοιού στη συγκεκριμένη δομή.