Τσίπρας: Αναγκαία η πολιτική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας

8
Τσίπρας: Να μην ανοίξουν τα γυμνάσια και τα δημοτικά για 20 μέρες

Υπέρ της θέσης πως αυτή την ώρα χρειάζεται πολιτική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η αντιπολίτευση θα περάσει στο άλλο άκρο της σιωπής, τάχθηκε ο Α. Τσίπρας με συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει με προσοχή και σοβαρότητα τις προτάσεις που κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδος για τον έγκαιρο περιορισμό των επιπτώσεων στην οικονομία.

Ταυτόχρονα κράτησε αποστάσεις από την κριτική που άσκησε στον καθηγητή Σ. Τσιόδρα ο πρώην στενός του συνεργάτης στο Μέγαρο Μαξίμου Θ. Καρτερός, λέγοντας πως «εγώ δεν θα ασκούσα κριτική στον επιστήμονα, αλλά στην κυβέρνηση».

Ωστόσο διευκρίνισε πως ο κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα της ελεύθερης άποψης και να παίρνουν γι΄ αυτό το κόστος της υπογραφής τους. Απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση και για τον Π. Πολάκη, υπενθύμισε πως με δική του εντολή από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία προσφέρθηκε να βοηθήσει στην στρατηγική του Υπουργείου Υγείας, συναντώντας δυο φορές τον αρμόδιο Υπουργό Β. Κικίλια, για να καταλήξει πως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κριθεί από ορισμένα ψήγματα κριτικής που είναι απαραίτητα.

Διαβάστε επίσης:  Κωδικός Εξωστρέφεια: Τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων

«Στηρίζουμε δεν σημαίνει και σιωπούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ υπενθύμισε πως όσο ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός σε ζητήματα μείζονος εθνικής σημασίας, όπως ήταν η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, η αντιπολίτευση ήταν συνεχώς απέναντι του και τον πετροβολούσε.

«Ας περάσει η μπόρα και όλοι θα κριθούμε» ήταν το μήνυμα του όταν ρωτήθηκε για δηλώσεις στελεχών που απειλούν από τώρα τους κυβερνώντες ότι θα «λογαριαστούμε μετά».

«Κάποιοι ξύνουν τα νύχια τους και από τις δυο πλευρές» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Ας δούμε τώρα τη μεγάλη εικόνα που είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας» συνέχισε, τονίζοντας πως στο μέτωπο αυτό υπάρχει πολιτική σύμπνοια απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Κληθείς να σχολιάζει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο αποδοκίμασε όσους από την κυβέρνηση σκέφτονται κάτι τέτοιο, δηλαδή με όρους πολιτικού οφέλους ή κόστους, σημειώνοντας πως εδώ δεν ξέρουμε αν θα γίνουν πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο ή εάν θα έχει ξεπεραστεί η πανδημία τον Σεπτέμβριο, είναι δυνατόν να συζητάμε για κάτι τέτοιο.

Τέλος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο με αφορμή το τελευταίο γιουρογκρουπ, επισημαίνοντας πως η Ευρώπη βρίσκεται σε υπαρξιακό κίνδυνο.