Τσίπρας: Χρονιά – ορόσημο το 2018

20
Τσίπρας: Εκλογές το φθινόπωρο του 2019

«Το 2018 κλείνουμε έναν μακροχρόνιο κύκλο μνημονιακής επιτροπείας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «χρονιά – ορόσημο»,.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το καλοκαίρι του 2018 ως «σημείο σταθμό» για την ανάκαμψη της οικονομίας, τη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής, χωρίς ωστόσο -όπως εξήγησε- αυτό να σημαίνει και το τέλος μίας διαδρομής. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ένα έτος γεμάτο προκλήσεις που για να μπορέσουν να υλοποιηθούν με τον θετικότερο τρόπο χρειάζεται σκληρή δουλειά για να είναι και ένα έτος δικαίωσης του ελληνικού λαού».

Για την τρίτη αξιολόγηση επανέλαβε ότι είναι η πρώτη φορά που κλείνει χωρίς νέα μέτρα. Έκανε ειδική αναφορά στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι μπήκαμε σε μία πορεία που φανερώνει πως η επιστροφή της χώρας στις αγορές χρήματος δεν είναι σύνθημα, αλλά μπορεί να συμβεί.

Διαβάστε επίσης:  Καμμένος: “Οι Τούρκοι είναι δειλοί – Τα Σκόπια με μια ίλη τεθωρακισμένων είναι 20 λεπτών δουλειά – Ο Τσίπρας με εξαπάτησε”

Για το θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι υπάρχει «παράθυρο» για λύση μέσα στο 2018 στο βαθμό που η αλλαγή στάσης των γειτόνων αποδειχτεί ειλικρινής. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το 2018 «έτος γεμάτο προκλήσεις που θα καθορίσει τους ορίζοντες που θα ανοίξουν για μία νέα μεγάλη πολιτική νίκη το 2019. Ζήτησε αλληλεγγύη μεταξύ τω ν υπουργών χωρίς παλινωδίες και καθυστερήσεις, τονίζοντας: «Ο δρόμος είναι μπροστά μας η κοινωνία μας παρακολουθεί, οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες και είμαι βέβαιο ότι δεν θα τους διαψεύσουμε».