Τσίπρας: Δεν θα εγκαταλείψω τους Έλληνες στους «yesmen» της λιτότητας

39
Νέο μήνυμα Τσίπρα στον Ερντογάν: Δεν χωρούν συμψηφισμοί για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Μήνυμα για τήρηση των ευρωπαϊκών κεκτημένων όσον αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο 5ο συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο.

Τόνισε ότι οι πιστωτές και κυρίως το ΔΝΤ πρέπει να καταλάβουν ότι η κατάσταση εξαίρεσης στην Ελλάδα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πιστωτές να έχουν στο μυαλό τους ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες και πρόσθεσε ότι τώρα είναι η σειρά τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

«Τους αναλογεί», πρόσθεσε, «η θέσπιση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και το άνοιγμα της συζήτησης για χαμηλότερα πλεονάσματα».
Αναφορικά με τις εξαγγελθείσες κοινωνικές παροχές ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια πολιτική απόφαση προκειμένου να αντισταθμιστούν οι θυσίες των συνταξιούχων χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Οι Γερμανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων. «Είμαστε αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουμε τον λαό μας στους “yesmen”, που υποστηρίζουν τη συνέχιση της λιτότητας για πολλά χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην Αριστερά ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μια πολιτική «που δίνει δυνατές μάχες και δεν κάνει πίσω». Δεν είναι επιλογή της Αριστεράς να γίνει δραπέτης της ιστορίας, τόνισε. “Αυτή ήταν η πολύ δύσκολη επιλογή που λάβαμε το καλοκαίρι του ’15. Ο λαός μας το αναγνώρισε», υπογράμμισε ο κος Τσίπρας.