Τσίπρας: Δεν θα υποχωρήσουμε σε νέες παράλογες απαιτήσεις

26
Τσίπρας, Βαμβακούλας,

«Βάζουμε το ασφαλιστικό σε ράγες βιωσιμότητα. Δεν μειώνουμε τις κύριες συντάξεις και δεν επηρεάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή μια πραγματικά αναγκαία μεταρρύθμιση, που μοιράζει το βάρος σε αυτούς που μπορούν να το σηκώσουν και μίλησε για μια τεράστια προσπάθεια για κοινωνική δικαιοσύνη σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η αντιπολίτευση ζητά εκλογές για να σωθούν οι εκδότες και οι καναλάρχες και να προστατευθεί το σύστημα διαφθοράς, που έχτισε τα προηγούμενα χρόνια, την ώρα που η κυβέρνηση βάζει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, και ας το πληρώνει καθημερινά με συστημική εναντίον της προπαγάνδα.

Διαβάστε επίσης:  Δημοσκόπηση Alco: Μειωμένη η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – 5κομματική η Βουλή

« Είμαστε αποφασισμένοι να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής που οδήγησε στην χρεοκοπία» είπε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας, ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι « η ομιλία του αποδεικνύει περίτρανα το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΝΔ και οι ομάδες του Μένουμε Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση διαβεβαίωσε ότι δεν θα υποχωρήσει σε νέες παράλογες απαιτήσεις κι ότι θα προστατεύσει τις αδύναμες κοινωνικές δυνάμεις και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει στο λάθος του success story και της ευημερίας των αριθμών.