Τσίπρας: Επανίδρυση του κόμματος

18
Τσίπρας: Επανίδρυση του κόμματος

Επανίδρυση του κόμματος από την αρχή προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τα μέλη του οργάνου να μη φοβηθούν τη μεγάλη αλλαγή.

Απαιτείται να κάνουμε ένα restart. Δεν πρέπει να παραμείνουμε θάμνος αλλά να γίνουμε ένα μεγάλο δέντρο, να σπάσουμε τα τείχη και να κτίσουμε από την αρχή όλο μας το κόμμα.  

Στην ομιλία του άσκησε δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι  τα πρώτα δείγματα γραφής της σημερινής κυβέρνησης είναι δυσοίωνα. 

Ανέφερε ότι το κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει «τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά», ότι περιλαμβάνει μόλις 5 γυναίκες στους 51 υπουργούς. Πρόσθεσε ότι άνθρωποι του ΣΕΒ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν σε θέσεις-κλειδιά, «είδαν τον άνθρωπο του ΣΕΒ σε ρόλο συντονιστή των υπουργών», «τον εκπρόσωπο της Λάμδα, στις διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο για το Ελληνικό, να αλλάζει στολή από τον κ. Μητσοτάκη, και να γίνεται εκπρόσωπος του Δημοσίου, απέναντι στην εταιρεία του». «Τα μεγάλα συμφέροντα αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους ενδιαφέρουν», είπε. 

Διαβάστε επίσης:  Κόρινθος: Μητέρα μαχαίρωσε την 17χρονη κόρη της