Τσίπρας: Η Ελλάδα εξέθεσε τους απαισιόδοξους…

43
Βουλή - Τσίπρας για γερμανικές αποζημιώσεις: Θα σταλεί ρηματική διακοίνωση στη Γερμανία για τις ελληνικές αξιώσεις

Σε άρθρο του στους Financial Times ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκτιμά ότι πως φέτος θα υπάρξει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ τονίζει πως η Ελλάδα κατάφερε να εκθέσει όσους ήταν απαισιόδοξοι.

Ο τίτλος του άρθρου του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι «Η Ελλάδα εξέθεσε τους απαισιόδοξους – Τώρα το ΔΝΤ πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει», στο οποίο στρέφεται για ακόμα μια φορά εναντίον του Ταμείου.

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα το έτος που μας πέρασε κατάφερε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια και τελικά να επιβιώσει, ενώ παράλληλα τονίζει πως «μετά από έξι χρόνια βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25%, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή θέτει τις βάσεις για μία σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη».

Διαβάστε επίσης:  Δένδιας: Η Τουρκία έχει ιστορικές ευθύνες στη Λιβύη

Όσον αφορά το ΔΝΤ, τονίζει πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το ΔΝΤ συνεχίζει να επιμένει στην αλλαγή του σχεδιασμού των μεταρρυθμίσεων».

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κλείσει η συμφωνία και θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, είναι η άποψη που εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας.