Τσίπρας: Η Ν.Δ. θα χάσει και τις επόμενες εκλογές όποτε γίνουν

44
Τσίπρας από τη Σαμοθράκη: Θα υπερασπιστούμε ό,τι θεωρούμε εθνικά ωφέλιμο

Τη βεβαιότητα πως όταν γίνουν οι εκλογές η Ν.Δ. θα ηττηθεί και πάλι όπως ηττήθηκε και στις προηγούμενες εκλογές, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «με διάφορες τοποθετήσεις προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και έχει διαλύσει την οικονομία» και επικαλέστηκε την έκθεση του ΟΟΣΑ λέγοντας ότι «λέει τα αντίθετα και ότι προβλέπει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους».

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο στη βουλή για να αρθούν οι παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στην δικαιοσύνη και ειδικότερα τις 13 παρεμβάσεις που απαρίθμησε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Δεν είναι ώρα για παιχνίδια, απαραίτητα τα περιοριστικά μέτρα

Ο πρωθυπουργός απέρριψε την τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. ότι κανονικά το κοινοβούλιο δεν έπρεπε να συζητά θέματα δικαιοσύνης σημειώνοντας ότι αντίθετα πρέπει να συζητά και να ελέγχει τονίζοντας ότι η βουλή δεν είναι για να παύει ποινικές διώξεις και να αμνηστεύει υποδίκους.