Τσίπρας: Η κυβέρνησή μας μειώνει φορολογία και ΕΝΦΙΑ

34
Τσίπρας: Το νομοσχέδιο απορυθμίζει το περιβάλλον

Η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις αποτελεί «σήμα» για επενδύσεις και προσλήψεις, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Προχωράμε με γοργά βήματα στην υλοποίηση ενός σχεδίου που μας έφερε στην έξοδο από τα μνημόνια και σε ένα ασφαλές δημοσιονομικό περιθώριο για να σχεδιάζουμε μια πολιτική ελαφρύνσεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας τις τροπολογίες για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ.

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων εντάσσεται σε ένα σχέδιο που περιέχει την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών από τη μία, από την άλλη όμως βρίσκεται η αποκατάσταση της εργασιακής κανονικότητας.

Για το Μάτι

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, σημειώνοντας ότι καθορίζονται οι όροι για την αποκατάσταση των πληγών.

Διαβάστε επίσης:  Τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο από τη Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου

«Χθες βρέθηκα στην περιοχή, συνομίλησα με τους πολίτες. Δίνουν μια δύσκολη αλλά αξιόλογη μάχη για να επουλώσουν τις πληγές τους.Έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να σταθούμε δίπλα τους», τόνισε.

«Με τη σημερινή τροπολογία δίνεται η δυνατότητα να περάσουμε στην αποκατάσταση των ζημιών στο Μάτι με όρους που δεν θα επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας, ασκώντας κριτική σε αντιπολίτευση και ΜΜΕ ότι δεν τις προβάλλουν όσο θα έπρεπε, καλλιεργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας στους πολίτες.

«Έχουμε πολύ σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας τα τελευταία 24ωρα με τη σύλληψη ληστών στα Βριλήσσια και στα Βίλια Αττικής .
Σήμερα είχαμε 59 συλληφθέντες για ένα κύκλωμα ενεχυροδανειστηρίων», τόνισε.