Τσίπρας: Μην ζητάμε κάλπες πάνω στα αποκαΐδια

Βαθύ τραύμα σε όσους έχουμε ευθύνη...

32
ο Τσίπρας δεν ...ξεκολλάει από τον Καμμένο

Το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Βαθύ τραύμα σε όσους έχουμε ευθύνη», χαρακτήρισε τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι ο πρωθυπουργός, στέλνοντας «μήνυμα» στην αντιπολίτευση: «Μην αναζητάμε κάλπες πάνω από τα αποκαΐδια».

«Ξέρω πολύ καλά τον καθένα από εσάς που έδωσε εκείνο το κρίσιμο βράδυ τη μάχη με τη φωτιά για τη σωτηρία συνανθρώπων μας και είμαι βέβαιος υπάρχει ένα βασανιστικό ερώτημα. Μήπως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και δεν το κάναμε. Οφείλουμε να σκύψουμε με θάρρος χωρίς υπεκφυγές, να εξετάσουμε σε βάθος τα πώς και τα γιατί. Με αδιάβλητες διαδικασίες και αδιάβλητα πρόσωπα. Και θα το κάνουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο “όχι” στις απόπειρες να ενοχοποιηθούν εκείνοι που έδωσαν τη μάχη, που ήταν στη πρώτη γραμμή, που έζησαν την ανθρώπινη τραγωδία και τον ανθρώπινο πόνο», τόνισε.

«Αν δεν τον βίωσαν και οι ίδιοι, όπως ο συνάδελφός σας, ο υποπυραγός Ανδρέας Δημητρίου, που την ώρα που επιχειρούσε στο καθήκον, και έδινε την άνιση μάχη με τις φλόγες και τα 11 μποφόρ, έχασε τη γυναίκα και το παιδί του λίγο παρακάτω, στο Μάτι, από τη λαίλαπα της πυρκαγιάς. Ούτε οι πυροσβέστες, λοιπόν, ούτε οι αστυνομικοί, θα έπρεπε να μπαίνουν στο στόχαστρο, μιας φτηνής και μακάβριας πολιτικής αντιπαράθεσης, για λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με την επιχειρησιακή αλήθεια», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:  Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Η δραματική διάσωση των τεσσάρων εγκλωβισμένων (βίντεο)

Διότι, όπως είπε, «το σημαντικό, σήμερα δεν είναι να βρούμε εξιλαστήρια θύματα, αλλά να διερευνήσουμε τα αίτια της τραγωδίας, σε βάθος και με αντικειμενικότητα. Και να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μην επαναληφθεί ποτέ μια τέτοια καταστροφή. Αυτό είναι το σημαντικό. Όχι να ζητάμε κάλπες πάνω στα αποκαΐδια».

«Ο λόγος για τον οποίο επέλεξα τον διεθνούς κύρους καθηγητή είναι για να μην υπάρξει παραμικρή υπόνοια για μη ουδετερότητα της επιτροπής», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις δράσεις της κυβέρνησης προκειμένου να βάλει τάξη στην αναρχία της δόμησης και όπως είπε: «Καλώ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία».

«Να συστρατευτούμε όλοι με ειλικρίνεια χωρίς υπεκφυγές, στη δύσκολη υπόθεση να μπει ένας τέλος στην οικιστική αυθαιρεσία που αποτελεί διαρκή κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Η βούλησή μου είναι τίποτα να ξεχαστεί, αλλά να διερευνηθούν όλα σε βάθος», πρόσθεσε.