Τσίπρας: Ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνά

27
Τσίπρας: Ή όλοι μαζί μπροστά ή πίσω στα χρόνια της χρεοκοπίας

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μία προεκλογική συγκέντρωση που με βάση τον κόσμο που μαζεύτηκε στο Πασαλιμάνι μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτέθηκε στην ελίτ (;) και τόνισε ότι τον νικητή των εκλογών θα τον αναδείξει ο λαός και όχι οι δημοσκόποι.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Είναι μεγάλη μου χαρά τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας το ιστορικό λιμάνι της χώρας δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του από τον Πειραιά.

Εδώ στην πιο πολύ τραγουδισμένη πόλη της χώρας μας την πόλη της εργατιάς την πόλη της νιότης και των ναυτικών. Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα ,στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα ότι το πείραμα της μετά -δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015 είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:Το πείραμα σας απέτυχε και σας το λέμε εδώ από τον Πειραιά.

Αντέξαμε στη φουρτούνα! Το ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός όχι οι δημοσκόποι. Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής.

Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε και να αντέχουμε.Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια».

Διαβάστε επίσης:  Έπεσαν οι υπογραφές για τα Romeo και την αναβάθμιση των Bravo του Πολεμικού Ναυτικού

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και εμμέσως κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Ο Πειραιάς ήταν ανέκαθεν το πεδίο της μάχης του εργατικού και του λαϊκού συστήματος. Το παλιό κατεστημένο που χρεοκόπησε τη χώρα, σχεδίαζε την παλινόρθωσή του. Στην αρχή σχεδίαζε την αριστερή παρένθεση, την αποτυχία, είχαν ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς δανειστές. Αργότερα προεξοφλούσαν ότι φέραμε τον κοινωνικό όλεθρο και την καταστροφή, ότι θα κόψουμε τις συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια. Και όσο έκαναν αυτές τις προβλέψεις, είχαν συσσωρεύσει ΜΜΕ στη δική τους γραμμή πυρός. Και θέλανε πρώτα στον Πειραιά να στρέψουν το λαό εναντίον μας, να δημιουργήσουν αμφιβολίες στους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Αλλά το ρεύμα νίκης φανερώνει ένα πράγμα: Δεν αρκεί να έχει λεφτά και ΜΜΕ, πρέπει να έχεις σχέδιο και όραμα. Και όσο ο καιρός περνάει και ο λαός τους καταλαβαίνει και τους γυρνάει την πλάτη. Και μας πολεμούν χωρίς όρια, με ψέματα απειλές, λάσπη και προπαγάνδα. Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι σαν τους αγώνες του στοιχήματος. Αν τους πληρώσεις καλά, τους στήνεις. Μπορεί να έχουν χρήματα να αγοράσουν δημοσιογράφους, ΜΜΕ, αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν την ψήφο και την κρίση του λαού».