Τσίπρας: Ψύχραιμη, αλλά και αυστηρή στάση από την Ευρώπη στην Τουρκία

25
Στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας

Στα ζητήματα που συζητήθηκαν, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε σαφές πως ειδικά στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας αποφασίστηκε μία ψύχραιμη, αλλά και αυστηρή στάση από την Ευρώπη.

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τον μετασχηματισμό και το μέλλον της Ευρώπης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το Brexit και το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι μαζί με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Ισπανίας κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις προσφυγικές ροές.

Για την Τουρκία

Σε ό,τι, αφορά την Τουρκία, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αποφασίστηκε να κρατήσει η Ευρώπη μία στάση ψύχραιμη αλλά αυστηρή απέναντι στην Άγκυρα, αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης:  Στο υπουργείο Τουρισμού σήμερα ο Μητσοτάκης

Οι αλλαγές στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή των πολιτών, «η είδηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνη, παρά τις διαφωνίες μας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε ότι όλοι έχουν καταλάβει πως εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε.

Για το Brexit

Σχετικά με το Brexit, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αναγνωρίστηκαν σημαντικά βήματα, αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά προσθέτοντας ότι «η στάση μας απέναντι στον βρετανικό λαό δεν είναι τιμωρητική, μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα».

Πηγή: ΑΜΠΕ