Τσίπρας σε Παυλόπουλο: «Καθοριστικό βήμα» η απόφαση του Eurogroup

55
Ο Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Αύριο θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς

«Καθοριστικό βήμα που στέλνει σαφές σήμα προς τις αγορές», χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι συμφωνεί με τον πρωθυπουργό πως «η απόφαση είναι αφετηρία της θετικής μεγάλης προσπάθειας για την οριστική έξοδο της χώρας μας από την κρίση».

Τσίπρας: Δεν χρειάζεται χαλάρωση, αλλά ένταση των προσπαθειών για δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας

Δεν χρειάζεται χαλάρωση αλλά ένταση των προσπαθειών για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup υπάρχει «σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος», ανέφερε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι να χαλαρώσουμε, ώστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που, όμως, θα μεταφραστεί και στο επίπεδο της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, σε μια προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των μεγάλων πληγών της κρίσης».

Τσίπρας: Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη φορά με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές στερέωμα μετά από πολύ καιρό

«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη φορά με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές στο διεθνές στερέωμα μετά από πολύ καιρό και αυτό παρά πολύ σημαντικό, διότι βρισκόμαστε σε μια γειτονιά με εντάσεις γύρω μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Διαβάστε επίσης:  Η Ελλάδα προετοιμάζεται για τα F-35 - Τι γίνεται με το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε Viper

«Καταφέραμε να κρατηθούμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκή Ένωση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και βλέπουμε ότι όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοι μας στηρίζουν τις προσπάθειες μας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Έχουμε μπροστά μας την προσπάθεια να διεκδικήσουμε δίκαια αιτήματα δεκαετιών.

Στη Γενεύη στο τέλος του μήνα έχουμε μια ακόμα κρίσιμη Διάσκεψη για το Κυπριακό και άρα νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα πέραν της χθεσινής θετικής εξέλιξης, ότι πατάμε ξανά στα πόδια μας κι έχουμε ισχυρές και σημαντικές συμμαχίες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων που αφορούν τον ελληνικό λαό πρωτίστως αλλά και τον ελληνισμό ευρύτερα».

Παυλόπουλος: Αποδείχθηκε ότι στην Ε.Ε. η βασική αξιακή αρχή της αλληλεγγύης λειτουργεί, παρά τα προβλήματα

«Είμαι εδώ παρών, στο πλαίσιο του ρόλου μου, και είναι υποχρέωσή μου να στηρίξω όλη αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος -αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων για οριστική έξοδο της χώρας από τη βαθιά κρίση- στην αρχή της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup αποδείχθηκε ότι η βασική αξιακή αρχή της αλληλεγγύης λειτουργεί, με όλα τα προβλήματα, επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, και απευθυνόμενος στους λαούς της Ευρώπης που καλούνται στις κάλπες, όπως στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «αντέχουν για να στηρίξουν το ευρωπαϊκό όραμα, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού που επιβουλεύονται το όραμα της Ευρώπης, το μέλλον της Ευρώπης».