Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.2 C
Athens

Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στροφή της κυβερνητικής θητείας – ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν έχει… τσίπα!

“Είναι ορατό πλέον και αυτό φέρνει ταραχή στα άλλα στρατόπεδα, ότι πολύ σύντομα θα είμαστε η κυβέρνηση που έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση, από τα μνημόνια, τη διαρκή λιτότητα και την ταπεινωτική επιτροπεία. Γι’ αυτό αξίζει τον κόπο αυτή η προσπάθεια και αυτός ο αγώνας” τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι”βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στροφή της κυβερνητικής θητείας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της υλοποίησης της εντολής που λάβαμε από τον ελληνικό λαό”.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον στόχο μας: Να βγάλουμε το καλοκαίρι του 2018 οριστικά την πατρίδα μας από τα μνημόνια και από την ταπεινωτική πολλές φορές επιτροπεία. Αυτό αποτελεί το πρώτιστο καθήκον μας, αποτελεί πατριωτικό καθήκον” υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

“Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία συμφωνία που δίνει προοπτική εξόδου, μία συνολική συμφωνία γιατί περιλαμβάνει και το χρέος, που κανείς δεν θα ισχυριστεί ότι είναι μια εύκολη επιλογή. Όμως μπορούμε να ισχυριστούμε και να το αποδείξουμε ότι έχει τις λιγότερο δυνατές πληγές για το κοινωνικό σώμα, δεδομένων των συσχετισμών εντός των οποίων παλεύουμε” τόνισε ο Πρωθυπουργός.

“Οι δανειστές δεν είναι φίλοι μας” επανέλαβε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι “είναι απέναντί μας, και ιδεολογικά, αλλά και εν τοις πράγμασι, γιατί αυτό που επιδιώκουν είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω”.

“Είναι δανειστές μας και τους αναγκάσαμε σε υποχωρήσεις από τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι έτσι εξασφαλίσαμε αντίμετρα με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, εξασφαλίσαμε μια ισορροπημένη συμφωνία.

“Δεν είναι πρόθεσή μου, ούτε δική μου, ούτε του οικονομικού επιτελείου να κρύψουμε και δεν το κάναμε ποτέ, ότι όπως σε κάθε συμφωνία που εμπεριέχει το στοιχείο του συμβιβασμού υπάρχουν σημεία που δεν αποτελούν επιλογή μας, ούτε θα αποτελούσαν ποτέ”, υπογράμμισε.

“Εμείς δεν χάσαμε ούτε την ψυχραιμία μας, ούτε τη στοχοπροσήλωσή μας, πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση και τη βγάλαμε έξω από τους τοίχους του Χίλτον” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΝΔ η οποία, όπως είπε, έλεγε τόσους μήνες στην κυβέρνηση να υπογράψει όποια συμφωνία έφερναν οι δανειστές.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα αμφισβητεί πως θα υπάρξει συνολική συμφωνία και την κατηγόρησε ότι χαρακτηρίζουν τα αντίμετρα «ψίχουλα».

Χαρακτήρισε “απελπισμένο” τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την πρότασή του για απόδοση του πλεονάσματος στους πολίτες τώρα.

“Μέσα στην απελπισία του ο άνθρωπος που καταψήφισε την εφάπαξ 13η σύνταξη ήρθε να μας προτείνει να δώσουμε τώρα άλλο τόσο από αυτό που δώσαμε. Τι έγινε ξαφνικά και έγινε τόσο κουβαρντάς ο κ. Μητσοτάκης;”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

“Ωραίος μάγκας ο κ. Μητσοτάκης, εύκολη η πλειοδοσία. Αλλά όπως είπε ένας πιστός στρατιώτης της παράταξης του: Τζάμπα μάγκας”, σχολίασε.

“Όταν θα έρθει η ώρα, η κυβέρνηση αυτή θα διανείμει όταν πρέπει, εκεί που πρέπει και με ασφάλεια έναντι στόχων την υπεραπόδοση των πλεονασμάτων. Στο τέλος του 2017 θα πράξουμε ό,τι πράξαμε και στο τέλος του 2016” επεσήμανε.

“Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της θητείας μας, στο τέλος της τετραετίας, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι “τα αντίμετρα αυτά εμείς τα καταφέραμε, εμείς τα φέραμε, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την εργασιακή κανονικότητα, τα μέτρα για το χρέος εμείς τα φέραμε, και εμείς θα τα εφαρμόσουμε. Την έξοδο από την επιτροπεία εμείς θα την καταφέρουμε”.

“Ξαναστήνουμε τη χώρα στα δικά της πόδια, απέναντι σε αυτούς που τη λεηλάτησαν και τη γονάτισαν”, υπογράμμισε κ. Τσίπρας.

“Τώρα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε με νηφαλιότητα την επόμενη μέρα και ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, κι αυτό πρέπει να το κάνουμε όχι με τους θεσμούς, αλλά με τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις, με την αυτοδιοίκηση, κι αυτό ξεκινήσαμε”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν έχει… τσίπα!

Με σκληρό τρόπο σχολίασε η ΝΔ την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πως διαθέτει πλεόνασμα θράσους για να κοροϊδεύει εν ψυχρώ την ελληνική κοινωνία που στενάζει».
«Και τώρα που λέει ότι “έκλεισε ένας κύκλος” του θυμίζουμε ότι το ίδιο ακριβώς έλεγε και πέρυσι στις 22 Μαΐου 2016: “Σήμερα, παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Το επόμενο διάστημα θα είναι ένα διάστημα διαφορετικό, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες”. Σήμερα, επανέλαβε το ίδιο ψέμα», επισημαίνει η ΝΔ.
«Κανείς, όμως, πλέον δεν τον πιστεύει. Φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό, κόβοντας κατά μέσο όρο δύο συντάξεις, επιβαρύνοντας με νέους φόρους όλους τους Έλληνες. Δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να εξασφαλίζει καν την χρηματοδότησή της. Ο κ. Τσίπρας ”αγαπάει” τους φτωχούς, γι’ αυτό φροντίζει να γίνονται διαρκώς περισσότεροι. Έχει το θράσος να μιλάει για αντίμετρα, όταν για να ενεργοποιηθούν, ύστερα από τρία χρόνια, πρέπει να στύψει σαν λεμονόκουπα όλους τους Έλληνες», τονίζει.
Προσθέτει, δε, ότι «αν είχε ίχνος ευαισθησίας για τον ελληνικό λαό και όχι για την καρέκλα του, θα αποδεχόταν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια πρόταση ρεαλιστική, μετρημένη, που ανακουφίζει έστω και λίγο όλους τους Έλληνες. Αλλά είπαμε “Τσίπρας είναι και τσίπα δεν έχει πάνω του…”».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο “Πινόκιο” στη… χώρα των θαυμάτων

Με ένα λακωνικό σχόλιο η Δημοκρατική Συμπαράταξη επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για όσα ανέφερε στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός αλυσοδένει τη χώρα με το 4ο μνημόνιο και την εγκλωβίζει στο δίλημμα “Grexit ή διαρκής λιτότητα” και έχει το θράσος να μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια. Ο “Πινόκιο” στην … χώρα των θαυμάτων … Δεν τον πιστεύει πια κανείς».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...
ΚΚΕ: Τα ψηφοδέλτια παρουσίασε ο ΓΓ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ

Επίσκεψη σε Καναδά και ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει από τις 22 ως τις 27 του μήνα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ως επικεφαλής...

Μιχαηλίδου: Αυξημένος φέτος ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας είχε σήμερα 19 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επιβεβαίωσε...
Η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πάνω από 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 100.000 πολίτες που ζουν είτε στην Ελλάδα, είτε σε 114 άλλες χώρες. Ο Υπουργός...

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο με περιοδείες σε Β. Ελλάδα, Ήπειρο και...

Στην προεκλογική μάχη για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου μπαίνει το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα...

Τσίπρας: Στη Μ. Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την επιστροφή όλων των ομήρων πρέπει να ζητήσει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο η Ευρώπη τόνισε από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

15ο Συνέδριο ΝΔ: Αυλαία με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη – «Ισχυρή εντολή και στις ευρωεκλογές»

Ισχυρή εντολή αναμένεται να ζητήσει εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή (07/04)...

Συνέδριο ΝΔ: Παρόντες Καραμανλής – Σαμαράς αλλά χωρίς ομιλίες

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα δώσουν κανονικά το παρών...

Έχουμε καταλάβει πραγματικά τι συμβαίνει δεξιότερα της ΝΔ;

Πριν από λίγα χρόνια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου, η...

Ποια ονόματα ακούγονται για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Mπορεί οι ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024 να διεξαχθούν με σταυρό προτίμησης για την...