Ο Τύπος της Δευτέρας 7/3

130
Τύπος, Τετάρτη, 3/5,

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σπάει το απόστημα της Δικαιοσύνης»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη καταγγέλλει για απειλές τον αν. υπουργό προκειμένου να επιστρέψει δικογραφία στον εισαγγελέα Διαφθοράς. Παπαγγελόπουλος: Η διαπλοκή χρησιμοποιεί εναντίον μου μεθόδους παρακράτους».

ΕΘΝΟΣ: «Κίνητρα για διαγραφές «κόκκινων» δανείων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με τον διοικητή της ΤτΕ προωθούν δέσμη βιώσιμων λύσεων. Τι προβλέπεται για υποθήκες πρώτης κατοικίας, πωλήσεις δανείων σε funds και εταιρείες διαχείρισης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συντάξεις πριν από τα 67»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποιοι μπορούν να αξιοποιήσουν τη νομοθεσία για να «γλιτώσουν» 4 έως 12 έτη εργασίας. Το κόστος εξαγοράς ενσήμων και τι ισχύει για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Στην «έξοδο» από τα 55 οι μητέρες ανηλίκων».

ΕΣΤΙΑ: «Πνιγηρό καθεστώς Ερντογάν»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ουδέποτε η τουρκική δημοκρατία είχε χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να την κατατάξουν στις ευνομούμενες δυτικές χώρες. Ιδρύθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος οργάνωσε ταυτοχρόνως συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα κόμματα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σύνοδος κορυφαίας υποκρισίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η επανεισδοχή οικονομικών μεταναστών στην Τουρκία αναμένεται να γίνει αποδεκτή από την Άγκυρα στη σημερινή σύνοδο κορυφής. Αντίθετα, η απ’ευθείας μετεγκατάσταση των προσφύγων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, που είναι και το σημαντικότερο, δεν φαίνεται να προωθείται».

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Τρίτης 22/5

ΤΑ ΝΕΑ: «Άλαλα τα χείλη των εκβιαστών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πολύ σοβαρές αναταράξεις στη Δικαιοσύνη προκαλεί η αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τις πιέσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση Βγενόπουλου».

KONTRA NEWS: «Όποιος έχει κλεμμένα ή είναι φοροφυγάς θα πάρει άδεια για κανάλι»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι άδειες των καναλιών κ. Πρωθυπουργέ, δεν είναι για να αρπάξει μερικά εκατομμύρια παραπάνω το δημόσιο και να τα φάνε οι απατεώνες τοκογλύφοι δανειστές μας, ούτε για να τακτοποιηθούν οι γνωστοί εργατοπατέρες και μεγαλοδημοσιογράφοι».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «200 δισ. ευρώ ιδιωτικό χρέος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το φράγμα των 200 δισ. ευρώ, ποσό που πλέον αντιστοιχεί στο 113% του ΑΕΠ, σπάει το ιδιωτικό ληξιπρόθεσμο χρέος». «Κόκκινα» δάνεια, οφειλές προς εφορία, υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία».