Τζεντιλόνι: Σημαντικό για την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για ανάπτυξη της οικονομίας της μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

12
Τζεντιλόνι: Σημαντικό για την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για ανάπτυξη της οικονομίας της μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

«Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα την τρέχουσα ευκαιρία για την ανάπτυξη της οικονομίας της μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Η επιτυχία της Ελλάδας είναι σημαντική για την Ευρώπη στην κρίσιμη αυτή περίοδο» επεσήμανε ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια του σημερινού συνεδρίου μέσω τηλεδιάσκεψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΙΟΒΕ.

Ο κ. Τζεντιλόνι τόνισε ότι με τη στήριξη της ΕΕ η Ελλάδα καλείται να βελτιώσει περαιτέρω τη δημόσια διοίκηση, να βελτιώσει το επενδυτικό περιβάλλον και να προωθήσει την ψηφιοποίηση σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης, δικαιοσύνης και επιχειρηματικότητας. «Οι τομείς που καλείται να εστιάσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Επίτροπο είναι ο αγροτικό, ο τουρισμός, οι μεταφορές, τα logistics αλλά και η υψηλή τεχνολογία» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:  Σταϊκούρας: Ξεπέρασαν τους 6.000 οι δικαιούχοι της κρατικής επιδότησης των δανείων τους

Στο επικείμενο πλάνο ανάπτυξης της Ελλάδας αναφέρθηκε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι η χώρα θα επιδιώξει να συνδέσει πολιτικές χαμηλότερων φόρων με την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, την ομαλή λειτουργία του τραπεζικού τομέα και την εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων. Στόχος είναι να περιοριστεί το επενδυτικό κενό που εμφανίζουν τα στοιχεία της οικονομίας.