ΤΖΕΡΕΜΙ ΚΟΡΜΠΥΝ: Η τρομοκρατία στο εσωτερικό συνδέεται με τους πολέμους στο εξωτερικό

73

Καθώς ξαναρχίζει η προεκλογική εκστρατεία μετά τη διακοπή της λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπυν, αναμένεται να συνδέσει, μιλώντας στο Λονδίνο, τη σχέση τρομοκρατικής απειλής με τους πολέμους στο εξωτερικό.

Ο ηγέτης των Εργατικών ήταν αντίθετος στις στρατιωτικές επεμβάσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν και ψήφισε κατά των πληγμάτων σε Λιβύη και Συρία.  Ο σκιώδης υπουργός διεθνούς εμπορίου, Μπάρι Γκάρντινερ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Λιβύης, την οποία είναι γνωστό ότι επισκέφθηκε ο δράστης της επίθεσης του Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπεντί. Η Λιβύη, είπε ο Γκάρντινερ, είναι σε  πλήρες χάος.«Αυτή η εκτίμηση, δε μειώνει με κανένα τρόπο την ενοχή εκείνων που επιτέθηκαν στα παιδιά μας»,  θα πει ο Κόρμπυν.

Στο βίντεο που ακολουθεί, το πλήθος στο Μάντσεστερ τιμά τα θύματα της επίθεσης.

Αποσπάσματα ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι η βρετανική εξωτερική πολιτική θα αλλάξει υπό μία κυβέρνηση των Εργατικών, έτσι ώστε να μειωθεί η απειλή. «Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, απλά δε λειτουργεί», θεωρεί ο ηγέτης των Εργατικών.Ο Κόρμπυν, θα τονίσει ακόμη ότι μια κυβέρνηση Εργατικών δεν θα ακολουθήσει πολιτική λιτότητας για τις υπηρεσίες ασφαλείας. Η υπουργός Εσωτερικών, Άμπερ Ρουντ, διαψεύδει ότι οι περικοπές στον αριθμό των αστυνομικών, συνέβαλε στην επίθεση της περασμένης Δευτέρας στο Μάντσεστερ.

Διαβάστε επίσης:  UFO «βολτάρουν» στις ΗΠΑ (φωτό)

Κι ενώ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει συνόδου για την αντιτρομοκρατία στη σύνοδο της G-7 στη Σικελία, ο υπουργός της Μπεν Γουάλας, χαρακτήρισε στο BBC «ανάρμοστα» τα σχόλια Κόρμπυν. «Πρέπει  να ξανανοίξει το βιβλίο ιστορίας του. Αυτοί οι άνθρωποι μισούν τις αξίες μας, όχι την εξωτερική μας πολιτική», υποστήριξε ο Γουάλας.  Με τις εκτιμήσεις Κόρμπυν διαφώνησε, συμφωνώντας με τον Γουάλας και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών των Εργατικών, Τσαρλς Κλαρκ, ενώ ο πρώην ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Λόρδος Άσνταουν, ζήτησε να μην πολιτικοποιούνται τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας για πολιτικά οφέλη.