Τζορτζ Κλούνεϊ: Τα Όσκαρ κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση

250

Οι «φωνές» για την απουσία Αφροαμερικανών ηθοποιών από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ συνεχίζονται. Μετά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ από την Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ και παρά την παρέμβαση της προέδρου της Ακαδημίας, Σέριλ Μπουν, οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν, με τους Τζορτζ Κλούνι και Λουπίτα Νιόνγκ’Ο να εκφράζουν την απογοήτευσή τους.

Ο Τζορτζ Κλούνι κατηγόρησε την Ακαδημία «ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση». Ο κάτοχος δύο Όσκαρ είπε: «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό. Ήμασταν καλύτεροι σε αυτό».

«Εάν θυμηθείτε, πριν από 10 χρόνια, η Ακαδημία έκανε καλύτερη δουλειά» είπε ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης, μιλώντας στο Variety. Είπε ότι οι Αφροαμερικανοί «έχουν δίκαιο να θεωρούν ότι η βιομηχανία δεν τους αντικατοπτρίζει με σωστό τρόπο», σημειώνοντας ότι ταινίες όπως τα: Creed, Concussion, Beasts of No Nation και Straight Outta Compton θα έπρεπε να είχαν λάβει περισσότερες υποψηφιότητες.
«Γύρω στο 2004 υπήρχαν μαύροι υποψήφιοι -όπως ο Ντον Τσιντλ, ο Μόργκαν Φρίμαν» σημείωσε ο Κλούνι. «Και ξαφνικά αισθάνεσαι ότι κινείσαι προς την λάθος κατεύθυνση» είπε, σημειώνοντας ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οι Αφροαμερικανοί, αλλά και οι ισπανόφωνοι ηθοποιοί, για τους οποίους τα πράγματα είναι «χειρότερα» -όπως είπε.
Η Νιόνγκ’Ο, η οποία το 2014 κέρδισε Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για το «12 Χρόνια Σκλάβος» έγραψε στο Instagram ότι στηρίζει όσους «ζητούν την αλλαγή» και σημείωσε ότι τα Όσκαρ θα πρέπει να είναι μία «γεμάτη διαφοροποίηση αντανάκλαση των καλύτερων που έχει να προσφέρει η τέχνη μας σήμερα».