Β. Κικίλιας: Νέα ερώτηση σε Καμμένο – Κοτζιά για την σύμβαση με τη Σ. Αραβία

9
Κικίλιας: Τίποτα λιγότερο από την Εθνική Γραμμή

Νέα ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, η οποία θα απευθύνεται στους Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά, καταθέτει σήμερα η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας.

Με αυτήν θα ζητά από τους δύο υπουργούς να δώσουν όλη τη σχετική αλληλογραφία και τα τηλεγραφήματα από τις διπλωματικές αρχές μας στη Σαουδική Αραβία. “Τα έγγραφα που παρουσιάζει ο κ. Καμμένος είναι αμφιβόλου γνησιότητας, αρμόδιοι να τα κρίνουν δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά η Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγε η ΝΔ”, τόνισε μεταξύ άλλων.

«Εμείς, απαιτούμε να γίνονται όλα με διαφάνεια και καθαρότητα και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εδώ για να ελέγχει» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία, υποστήριξε πως υπάρχουν πολλές μαύρες τρύπες και αυτό αποδεικνύεται, όπως είπε, από το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου – δια του αρμοδίου ταξιάρχου που είχε οριστεί στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών – αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε μια διαδικασία που θεώρησαν ότι είναι προβληματική τουλάχιστον.

Διαβάστε επίσης:  Το απειλητικό μήνυμα για το Μακεδονικό στον Νίκο Κοτζιά

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ το προξενείο στη Σ. Αραβία ενημέρωσε τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης ότι οι Σαουδάραβες δεν γνωρίζουν κανέναν μεσάζοντα και ότι θέλουν να κάνουν απευθείας μια συμφωνία αγοραπωλησίας πυρομαχικών.

«Η δυνατότητα που υπάρχει για τη χώρα μας να πωλήσει κάποια πυρομαχικά και έτσι να ελαφρυνθεί κάπως η μεσαία τάξη – την οποία οι κύριοι Τσίπρας-Καμμένος υπερφορολογεί άγρια – τορπιλίστηκε εκ των έσω. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και επειδή ουδείς είναι Σέρλοκ Χολμς, η ΝΔ κινήθηκε προς την κατεύθυνση της ελληνικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασαφηνιστεί αν τα έγγραφα – που κατά την άποψη μας είναι αμφιβόλου γνησιότητας – που πηγαινοέρχονται μπορούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες που έγιναν και τις οποίες όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί φορείς, η Σ. Αραβία και τα κόμματα θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.