Βάσια Κολλόκα από το Μιλάνο: “Ας είμαστε πειθαρχημένοι και ψύχραιμοι”

25
Βάσια Κολλόκα από το Μιλάνο: “Ας είμαστε πειθαρχημένοι και ψύχραιμοι”

Η Βάσια Κολλόκα είναι συμπατριώτισσά μας από την Κατούνα που τα τελευταία χρόνια ζει στο Μιλάνο. Το σημαντικότερο δε είναι ότι ζει στην ιταλική αυτή πόλη , επίκεντρο του κορονοϊού, για λόγους υγείας και ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος στέλνει το δικό του μήνυμα και η πρώτη λέξη που μας λέει είναι: ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Η Βάσια δε ούτε μια στιγμή δε σκέφτηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα όταν το Μιλάνο, πριν μερικές ημέρες, είχε γίνει πόλη φάντασμα στο άκουσμα των κρουσμάτων. Το lefkadapress επικοινώνησε μαζί της και την ευχαριστούμε για τα όσα μας είπε, μια και τα λόγια της έχουν πολύ μεγάλη σημασία αυτή την ώρα.” Ζω τέσσερα χρόνια στο Μιλάνο και δίνω αγώνα στο Humanitas Hospital Research με σπάνιο πολυάνοσο – αυτοάνοσο και βέβαια ανήκω στην ομάδα υψηλοτάτου κινδύνου. Εγώ λοιπόν είμαι αυτή που συνιστώ ψυχραιμία.

Διαβάστε επίσης:  Ο κορονοϊός… ρίχνει τα ενοίκια! Πτώση και στις αγοραπωλησίες ακινήτων

Η κατάσταση στο Μιλάνο μετά το πρώτο δεκαήμερο που αντικειμενικά ήταν πολύ- πολύ δύσκολο τώρα εξελίσσεται ομαλά και σταθερά. Αυτό έχει επιτευχθεί διότι οι άνθρωποι πειθάρχησαν στις οδηγίες των υγειονομικών υπηρεσιών, κατά γράμμα…

Αυτό διευκόλυνε και διευκολύνει την γρηγορότερη και ομαλότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σαφέστατα και το κοινό αίσθημα παρασύρθηκε από το φόβο και έτρεξε σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.. Αυτό είναι ανθρώπινο, κατανοητό και σεβαστό.. Όμως κατά βάση …η απόλυτη πειθαρχεία στις οδηγίες των κρατικών και ιατρικών μηχανισμών είναι σωτήρια. Και βέβαια όσο επικίνδυνη είναι η υπερβολή και ο πανικός άλλο τόσο είναι και η ανευθυνότητα .

Γι αυτό ας είμαστε πειθαρχημένοι. Όλα θα πάνε καλά γιατί μιλάμε για μια γρίπη..”

Πηγή: lefkadapress.gr