Βασιλειάδης: Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Χιμένεθ

35

Στην «Αθλητική Κυριακή» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στην εικόνα του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, τα προβλήματα των πρασίνων και καυτηρίασε τη χειρονομία του Χιμένεθ.

Αρχικά, ο κ. Βασιλειάδης σχολιάζοντας την εικόνα του ντέρμπι είπε: “Έχουμε φέτος ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έχουμε φτάσει στα μέσα Νοέμβρη και δεν φαίνεται κάποια ομάδα να παίρνει κεφάλι. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τον Παναθηναϊκό, όχι γιατί πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση, αλλά για το γεγονός ότι δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό. Ήταν ένα ντέρμπι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ήταν ένα ματς με ωραία εξέλιξη. Αφήνει την ΑΕΚ ευχαριστημένη. Γλυκόπικρη γεύση για τον Παναθηναϊκό”.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα των πρασίνων δήλωσε: “Είναι προφανές ότι είναι μεγάλο πρόβλημα. Επηρεάζει το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε μία απευκταία περίπτωση που τα οικονομικά προβλήματα τον λυγίσουν συμπαρασύρει το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τηλεοπτικά συμβόλαια μέχρι ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς.

Παρ’όλα αυτά το νομικό πλαίσιο θα πρέπει να το τηρήσουμε και να μην κάνουμε πισωγυρίσματα. Ρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν σστο πλαίσιο του παρελθόντος. Έχει τραβηχτεί μία διαχωριστική γραμμή εδώ και δύο χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο σωματείο, ένα μεγάλο όνομα και έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού στο γηπεδικό το οποίο θα ενδιέφερε κάποιον επενδυτή. Μέχρι εκεί όμως”.

Για το εάν θα μπορούσε να αποτελεί λύση το ΟΑΚΑ για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού είπε: “Συζητούσαμε το θέμα της Διπλής Ανάπλασης. Αυτή τη στιγμή είναι παγωμένο γιατί δεν υπάρχουν συνομιλητές. Πέρα από την ΠΑΕ πρόβλημα έχει και ο Ερασιτέχνης. Μία πρόταση για το ΟΑΚΑ θα μπορούσαμε να τη συζητήσουμε, αλλά σε οργανωμένο πλαίσιο, εφόσον αφορά τη σωτηρία του και δεν είναι βλαπτική για τα συμφέροντα του Δημοσίου”.

Προσθέτοντας γενικά για το πλάνο που υπάρχει για την εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ δήλωσε: “Εκπονούμε ένα οργανωμένο πλάνο για τη βιωσιμότητα του ΟΑΚΑ. Σε αυτό το πλαίσιο βρισκόμαστε από πέρσι σε συζητήσεις τόσο με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός όσο και με την ΚΑΕ ΑΕΚ. Όσο δεν υπάρχει συνομιλητής δυσκολεύεσαι να κάνεις οτιδήποτε άλλο. Μπορούμε απλά να κάνουμε σενάρια και εικασίες. Θα καθίσουμε στο τραπέζι εφόσον υπάρχει πρόταση. Λόγω του μεγέθους του Παναθηναϊκού πιστεύω ότι θα υπάρξει λύση”.

Διαβάστε επίσης:  Πρόγνωση καιρού για τις μέρες της δίκης των στημένων

Για τη μετακίνηση των οπαδών, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε: “Έχω την πρόθεση αυτή. Δουλεύουμε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα μαζί με την UEFA ένα καινούργιο πλαίσιο για την ασφάλεια στα γήπεδα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι, άργησε λίγο η έκθεση του συμβουλίου, σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη μετακίνηση φιλάθλων κάτω βέβαια από ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο”.

Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Χιμένεθ

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη χειρονομία του Χιμένεθ: “Αυτές οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με το ρόλο του και είναι εξαιρετικά προβληματικές. Τα 18χρονα που τα κατηγορούμε για όλα αυτά που κάνουν δικαίως ή αδίκως τι τους δείχνουμε εμείς. Ανεξάρτητα από το εάν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα θα πρέπει να συνετισθεί, δεν ήταν εικόνα αυτή. Απαράδεκτη συμπεριφορά. Με ξάφνιασε άσχημα ότι και στη συνέντευξη Τύπου δεν το σχολίασε καν. Τα όργανα του ποδοσφαίρου έχουν δείξει ότι λειτουργούν οπότε περιμένουμε”.

Σε ερώτηση που του έγινε για τη διαφοροποίηση του άρθρου 52 και εάν επηρεάζει σε τίποτα τις ομάδες που έχουν τέτοια ζητήματα επεσήμανε: “Είναι ο ίδιος κανονισμός που ίσχυσε και πέρσι. Ήταν η αλλαγή που είχε κάνει και η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή. Σαφέστατα έχει κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με αυτόν που ισχύει για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της UEFA. Αν ρωτάτε τη γνώμη μου για αυτό δεν θα μπορούσα να είμαι κάθετος. Το να υπάρχει ένας όρος του να έχεις ρυθμιζόμενα τα χρέη σου και αυτά να βαίνουν συνεχώς μειούμενα δεν απέχει από αυτό που συμβαίνει σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτό αφορά την αδειοδότηση για το ελληνικό πρωτάθλημα. Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια φοβάμαι ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα αποφύγει τον αποκλεισμό. Όλα αυτά βέβαια είναι υπό την έγκριση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που αποφασίζουμε για τους όρους. Επαναλαμβάνω ότι όλο αυτό δεν γίνεται για τον Παναθηναϊκό, αλλά λόγω των συνθηκών που υπάρχουν στη χώρα. Πέρσι ήταν ο Ηρακλής ο οποίος αρχικά είχε ευνοηθεί από αυτό το άρθρο. Δεν λύνει τα προβλήματα του Παναθηναϊκού τα οποία είναι μεγάλα”.